Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 11:06

Μπακογιάννη: Δεν είναι σοβαρά πράγματα, να λέμε ότι η ΝΔ φταίει για το Χρηματιστήριο -Δεν είναι λύση η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ γιατί έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές

«Η Νέα Δημοκρατία για τα πάντα! Φταίει, που υπέγραψε μία άθλια συμφωνία για το Σκοπιανό η κυβέρνηση, φταίει γιατί ο κ. Καμμένος απειλεί να τη ρίξει, φταίει για το Χρηματιστήριο... Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.

Αυτό το οποίο φταίει και θα πρέπει να κάτσουμε πάρα πολύ σοβαρά να το κουβεντιάσουμε σ’ αυτή τη χώρα, είναι τι πραγματικά γίνεται με την ελληνική οικονομία» δήλωσε στον Δημήτρη Βενιέρη και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6 η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.


«Εμείς εδώ και πάρα πολύ καιρό φωνάζουμε για την υπερφορολόγηση, τις επενδύσεις, που δεν έρχονται σ΄αυτή τη χώρα, το τραπεζικό σύστημα, που δεν έχει καταφέρει να δώσει ρευστό, τα κόκκινα δάνεια, που είναι ακόμη σε εκκρεμότητα κι αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, αλλά στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα... και το αποτέλεσμα είναι αυτό που ζήσαμε χθες.»


Κληθείσα να σχολιάσει τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και πλέον η κ. Μπακογιάννη απάντησε:


«Εγώ δεν το θεωρώ επιτυχία αυτό. Εμένα το 3,5% plus για τα πρωτογενή πλεονάσματα με πανικοβάλει, γιατί οτιδήποτε επιπλέον, το οποίο η κυβέρνηση μετά, με το λογική των επιδομάτων θέλει να μοιράσει είναι εις βάρος της παραγωγής πλούτου, είναι εις βάρος της παραγωγής ευημερίας. Άρα, το μέρισμα ευημερίας που θέλει η Νέα Δημοκρατία να δώσει στον ελληνικό λαό, δεν θα υπάρχει. Και μη νομίζετε, η αγελάδα σφάζεται αυτή τη στιγμή... κι όταν λέω σφάζεται, το εννοώ. Δεν θα υπάρχει γάλα πλέον. 1 στους 2 Έλληνες χρωστάει στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία, στον παππού του, στους πάντες. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, είναι νομοτελειακά τελειωμένη υπόθεση.»


Ερωτηθείσα για τη δήλωση Γεννηματά περί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Δημοκρατίας, ΚΙΝ.ΑΛ. η κ. Μπακογιάννη είπε:


«Δεν πιστεύω ότι αυτή μπορεί να είναι λύση, γιατί οι πολιτικές μας είναι εκ διαμέτρου αντίθετες. Εμείς στη λογική της υπερφορολόγησης και της εξόντωσης της μεσαίας τάξης δεν μπορούμε να μπούμε, έχουμε τελείως διαφορετική λογική. Για μας η ραχοκοκαλιά της Ελλάδας είναι η μεσαία τάξη. Δεν μπορεί να μην υπάρχει σε μία κοινωνία, δεν μπορεί να έχουμε μία κοινωνία με λίγους πλούσιους και πάρα πολλούς φτωχούς. Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ έτσι. Δεν μπορεί να πάμε με τη λογική «θα δώσω ένα επίδομα στον πάμφτωχο κι έτσι θα προχωρήσω.» Το ερώτημα είναι: ποιος θα παράξει το επίδομα για τον άνθρωπο που έχει πραγματική ανάγκη; Ποιος θα πληρώσει φόρους για να μπορέσει να δημιουργηθεί αυτό το κοινωνικό δίχτυ ασφαλείας;»


Αναφορικά με το «σφυροκόπημα» του ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, για στροφή στην άκρα δεξιά η κ. Μπακογιάννη δήλωσε:


«Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται... η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορήσει τη ΝΔ για ακροδεξιά στροφή, εκ των πραγμάτων πέφτει στο κενό. Η ΝΔ είναι το μεγάλο, φιλελεύθερο, δημοκρατικό, λαϊκό κόμμα. Είναι ένα κόμμα, το οποίο από την ίδρυσή του από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι σήμερα, δεν χρειάστηκε να αναπροσαρμόσει τις αρχές και τις αξίες του. Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι αυτό; Για κοιτάξτε τις διακηρύξεις των άλλων κομμάτων, από την εποχή που ιδρύθηκαν και πέστε μου τι σχέση έχουν με τη σημερινή πραγματικότητα. Η ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ διαβάζεται σήμερα από τους νέους ανθρώπους και είναι σύγχρονη.»

Media

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

FocusFM
Ραδ. παραγωγός: FocusFM
Πρόγραμμα: Focus Music Night
Ώρες: 23:00 - 07:00

Ροη ειδησεων

Εξιχνιάστηκαν πέντε κλοπές στη Θεσσαλονίκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 14:42

ΕΕ: Παραμένουμε ενωμένοι στο θέμα του Brexit

ΚΟΣΜΟΣ
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 14:37

Θεσσαλονίκη-Ανανέωση αιτήσεων για το Επίδομα Στέγασης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 12:15

Πανελλήνιες 2019: Αναμένεται μεγάλη πτώση στις βάσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 12:09

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined