Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 11:04

ΗΧΗΤΙΚΟ: Σπυράκη: Μπορεί να μας πει η κυβέρνηση-αλαλούμ τι θα κάνει από εδώ και πέρα; -Ο Καμμένος λέει άκυρη η συμφωνία, ο Τσίπρας συγχαίρει τον Ζάεφ κι ο Κοτζιάς αμφιβάλλει…

«Η Ε.Ε. στο ανώτατο επίπεδο κατέβαλε μία πολύ σοβαρή προσπάθεια για να πείσει τους κατοίκους της πΓΔΜ ότι αυτό το δημοψήφισμα είναι η ευκαιρία τους.

Αν αυτοί είναι ευχαριστημένοι με την προσέλευση και το αποτέλεσμα, αυτό εκφράστηκε στις δημόσιες δηλώσεις τους. Από εκεί και πέρα δεν θέλω να κάνω κανένα άλλο σχόλιο, εκτός από το γεγονός προφανώς, ότι η έντονη επιχείρηση «γοητείας» που έγινε τους τελευταίους μήνες στην πΓΔΜ, φαίνεται ότι είχε πολύ περιορισμένα αποτελέσματα στην κάλπη» δήλωσε στον Δημήτρη Βενιέρη και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, Focus 103,6 η εκπρόσωπος Τύπου και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη.


«Είναι θέμα της πΓΔΜ τόσο η χαμηλή προσέλευση στο δημοψήφισμα, όσο και το ότι όσοι πήγαν στην κάλπη είπαν «ναι». Είναι δικό τους θέμα το πώς θα προχωρήσουν, αν θα ξεκινήσουν άμεσα ή μετά από εκλογές την αναθεώρηση του Συντάγματος, όπως δεσμεύονται από τη Συμφωνία. Εκείνο που πρέπει εμείς να δούμε, είναι τι συμβαίνει στην Ελλάδα.


Στην Ελλάδα έχουμε μία κυβέρνηση αλαλούμ, φαρσοκωμωδία, μία κυβέρνηση ό,τι να ‘ναι.


Ο κ. Καμμένος λέει ότι ακυρώθηκε η συμφωνία, επειδή το 68% των πολιτών της πΓΔΜ δεν πήγε στην κάλπη, ο πρωθυπουργός της ίδια κυβέρνησης, συγχαίρει τον κ. Ζάεφ γιατί συνεχίζει στον δρόμο των Πρεσπών και ο κ. Κοτζιάς στέκεται ακριβώς στη μέση, αμφιβάλλει για το αποτέλεσμα. Αν θεωρείτε ότι αυτό είναι κυβέρνηση, αν θεωρείτε ότι αυτό δίνει γραμμή και στίγμα για την εθνική θέση και το πώς θα πάμε παρακάτω, τότε είναι απορίας άξιο, πόσο θα αντέξει η Ελλάδα με μία κυβέρνηση φαρσοκωμωδία.
Δε νομίζω ότι μπορεί να διαρκέσει πολύ η «ανακούφιση» του κ. Καμμένου. Όσο είναι αγκαλιά με τον κ. Τσίπρα, πορεύονται μαζί. Ο κ. Καμμένος έχει την όλη ευθύνη για το γεγονός, ότι η συμφωνία των Πρεσπών προχωρά, του δώσαμε την ευκαιρία να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση, να ψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, όλα τα άλλα είναι κροκοδείλια δάκρυα.


Η ουσία είναι αυτό που είπαμε εξ αρχής. Εμείς είπαμε ότι η συμφωνία αυτή δεν είναι επωφελής για τη χώρα. Εμείς δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε ούτε μακεδονική γλώσσα, ούτε μακεδονική εθνότητα, το είπαμε και μέσα στο κοινοβούλιό τους. Εμείς δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτή η συμφωνία δεν είναι επωφελής για τα εθνικά συμφέροντα. Και γι΄αυτό μαζί με όλους τους άλλους λόγους, ζητάμε εκλογές. Αυτή η κυβέρνηση αλαλούμ, μπορεί να μας πει τι θα κάνει από εδώ και πέρα;


Λέγαμε ότι η συμφωνία παράγει αποτελέσματα από την πρώτη στιγμή, γι΄αυτό και καταθέσαμε πρόταση δυσπιστίας, πριν υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών. Γι΄αυτό και είπαμε ότι θα λάβει πρόσκληση στο ΝΑΤΟ ο κ. Ζάεφ, όπως κι έγινε, η συμφωνία παρήγαγε αποτέλεσμα.»


Η κ. Σπυράκη επανέλαβε τέλος ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία, είτε στην παρούσα βουλή είτε στην επόμενη Βουλή. Δεσμευόμαστε να κάνουμε όλα τα απαραίτητα βήματα, ώστε να υπερασπιστούμε το εθνικό συμφέρον.»

Media

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Δημήτρης Βενιέρης
Ραδ. παραγωγός: Δημήτρης Βενιέρης
Πρόγραμμα: Focus 5.1
Ώρες: 17:00 - 18:00

Ροη ειδησεων

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός

ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 16:00

Χωρίς νερό περιοχή της Θεσσαλονίκης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 13:09

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined