Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018 11:17

ΗΧΗΤΙΚΟ-Κατρούγκαλος: Ούτε "ρεύμα", ούτε αυτοδυναμία δείχνει η δημοσκόπηση για τη ΝΔ -Οι ισχυρισμοί του ΔΝΤ διαψεύστηκαν, άρα δεν έχουμε λόγο να εφαρμόσουμε τις περικοπές στις συντάξεις

"Μου έκανε εντύπωση στη δημοσκόπηση, ότι το 21% περίπου είναι σταθερό εδώ και 7-8 μήνες ό,τι και να συμβεί, αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο για τις "φωτογραφίες της στιγμής" και κατά τη γνώμη μου υπονομεύει περισσότερο την αξιοπιστία της δημοσκόπησης.

Γενικά για τις δημοσκοπήσεις, οι περισσότεροι δεν δηλώνουν τι θα ψηφίσουν, όλα αυτά τα υψηλά ποσοστά που βλέπουμε, είναι με αναγωγή.

Οι εκτιμήσεις για αυτοδυναμία της ΝΔ είναι τουλάχιστον υπερβολικές, ακριβώς γιατί όλες οι εκτιμήσεις γίνονται βάσει αναγωγής. Αυτοί που δηλώνουν σίγουρα ότι θα ψηφίσουν ΝΔ, χωρίς δηλαδή αναγωγή, είναι λιγότεροι από αυτούς που την ψήφισαν την τελευταία φορά. Αυτό, ούτε ρεύμα δείχνει, ούτε εγγύτητα προς την αυτοδυναμία" δήλωσε αναφορικά με τη δημοσκόπηση της Pulse ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6.

Σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών και την πιθανότητα μη κύρωσής της από την Ελληνική Βουλή, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε:

"Οι διεθνείς συνθήκες δεν ισχύουν από την υπογραφή τους, αλλά από την κύρωσή τους από τη Βουλή, αυτό προβλέπεται στο Σύνταγμά μας, ακριβώς για να έχει τη δυνατότητα η Βουλή εντελώς πολιτικά και αυτόνομα να αποφασίσει αν είναι προς το συμφέρον ή όχι του έθνους και ανάλογα να κυρώσει ή όχι.
Πρώτα τα Σκόπια θα κυρώσουν τη συμφωνία και μετά εμείς, ώστε να έχουμε πάρει τις απαραίτητες εγγυήσεις από την άλλη πλευρά, ότι προχωρούν στα προβλεπόμενα μέτρα.
Ρητά προβλέπεται κατ΄εξαίρεση, ότι για ΝΑΤΟ και Ε.Ε. θα υποβάλλουν αίτηση με το νέο όνομα ως "Βόρεια Μακεδονία", κι εμείς προβλέπεται ότι δεν θα εναντιωθούμε στην πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ, αλλά προβλέπεται ρητά ότι δεν πρόκειται να κυρώσουμε το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ των Σκοπίων, αν οι ίδιοι δεν κυρώσουν τη συμφωνία. Δίνουμε δηλαδή πράσινο φως για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά δεν θα μπουν στο ΝΑΤΟ, αν δεν κάνουν δημοψήφισμα και συνταγματική αναθεώρηση."

Για τους πολίτες που αντιδρούν στη συμφωνία ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι "αυτοί που συνεχίζουν να πηγαίνουν στα συλλαλητήρια και να φωνάζουν "στα όπλα στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια" δεν είναι φιλήσυχοι και νοικοκύρηδες, είναι λίγοι και ακραίοι, είναι άλλου τύπου συμπολίτες μας."

Αναφορικά τέλος με το ενδεχόμενο μη περικοπής των συντάξεων από 1-1-2019, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε, ότι "αυτό που δεσμεύει τη χώρα και τους εταίρους είναι η τελευταία συμφωνία στο Eurogroup με το παράρτημα, όπου υπάρχει ρητή αναφορά σε μη αναστροφή των θεσμικών μεταρρυθμίσεων. Κατά τη γνώμη μου οι περικοπές στις συντάξεις, δεν εντάσσονται σ΄αυτή την λογική. Οι περικοπές στις συντάξεις από 1-1-2019 δεν είναι μέρος του λεγόμενου ασφαλιστικού Κατρούγκαλου, που προέβλεπε τη διατήρηση της προσωπικής διαφοράς. Το ΔΝΤ ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου ήρθε κι έκανε ένα εκβιασμό: είπε ότι επειδή δεν πιάνουμε τους στόχους με τον ΕΦΚΑ, το νέο ταμείο θα είναι ελλειμματικό και θα πρέπει να ενισχύεται μέσω του προϋπολογισμού, άρα δεν θα μπορέσετε να πιάσετε και τα πλεονάσματα, για αυτόν τον λόγο, μας είπε ότι πρέπει να καταργήσουμε την προσωπική διαφορά από 1-1-2019, οι υπολογισμοί του όμως δεν ισχύουν. Και ο ΕΦΚΑ είναι τώρα πλεονασματικός ταμειακά και το πλεόνασμα το υπερκαλύψαμε. Οι υπολογισμοί του ΔΝΤ διαψεύστηκαν και δεν έχουν καμία επαφή με την οικονομία, άρα δεν έχουμε λόγο να το εφαρμόσουμε. Αυτό το ζήτημα πρέπει να τεθεί μέχρι 1-1-2019 και να λυθεί."

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη 

 

Media

{YouTube}
.be{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Κυριάκος Μπογιατζής
Ραδ. παραγωγός: Κυριάκος Μπογιατζής
Πρόγραμμα: Μουσική Εκπομπή
Ώρες: 19:00 - 23:00

Ροη ειδησεων

Νέα ερωτήματα για τις σχέσεις Σαμαρά-Φρουζή

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 17:25

Λάρισα: Σε ρυθμούς κινητοποιήσεων οι αγρότες

ΕΛΛΑΔΑ
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 17:10

Νέο sos εκπέμπουν 2.500 φοιτητές και καθηγητές του ΑΠΘ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 13:48

Σέρρες: Διακινητής μετέφερε 11 αλλοδαπούς με ΙΧ

ΕΛΛΑΔΑ
Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 13:21

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined