Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 14:29

Αντωνούδης στον FOCUS FM: Η τιμή των διοδίων, θα καθοριστεί την ημέρα υπογραφής μεταξύ δημοσίου και παραχωρησιούχου

"Είναι μια ΚΥΑ των υπουργών υποδομών και οικονομικών για αύξηση των διοδίων από τα τρία λεπτά που είχαμε μέχρι και σήμερα, στα πέντε λεπτά το χιλιόμετρο", εξηγεί για τα αυξήσεις στα διόδια, στην εκπομπή #Μεσημέριασε, ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης.

"Η εκμετάλλευση της Εγνατίας Οδού, περνάει σε παραχωρησιούχο. Είναι μνημονιακή υποχρέωση από το 2012. Κρίνουν θεσμοί και ΤΑΙΠΕΔ ότι χρειάζεται αναπροσαρμογή τιμών, έτσι ώστε να πλησιάσει στις υπόλοιπες παραχωρήσεις που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα".

"Η κατάργηση των διοδίων είναι άλλο ζήτημα και προχωράει", σημείωσε και εξήγησε:
"Υπάρχει διαγωνισμός από το υπουργείο υποδομών σε εξέλιξη, ώστε να έχουμε τέλος του χρόνου το νέο αναλογικό σύστημα των διοδίων.
Από εκεί και πέρα ξέρουμε όλοι ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, άρα απαιτούν να κατασκευαστούν οι υπάρχοντες σταθμοί, έτσι όπως είχαν προβλεφθεί στην ΚΥΑ του 2014, χωρίς καμία παρέκκλιση. Όταν κατασκευαστούν αυτά με το καλό, τότε θα λειτουργήσουν ως σημείο ελέγχου και εξυπηρέτησης του κοινού".

"Ακόμα και σήμερα με το μετωπικό σύστημα, μπορεί να βγει κανείς δίπλα έτσι ώστε να κάνει τις συναλλαγές του.
Δε θα κόβουμε ταχύτητα. Θα χρησιμοποιηθούν ως σημεία ελέγχου", ενώ πρόσθεσε πως "τα μετωπικά διόδια θα σταματήσουν να λειτουργούν ως μετωπικά διόδια, σε περίπου δύο χρόνια από σήμερα γιατί το αναλογικό σύστημα θα εφαρμοστεί σε περίπου δύο χρόνια, πρώτα στα επαγγελματικά αυτοκίνητα και μετά στα ιχ".

"Για τους ανέργους θα ισχύει ό,τι ισχύει και σήμερα, θα εξακολουθούν να απαλάσσονται. Μπορεί να δηλώσει ο κάθε άνεργος έναν αριθμό αυτοκινήτου".

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει εκ νέου αύξηση στα 0,05 λεπτά, ο κ. Αντωνούδης σημείωσε ότι "η τιμή των διοδίων, θα καθοριστεί τη μέρα της υπογραφής της σύμβασης μεταξύ ελληνικού δημοσίου και παραχωρησιούχου".

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη

Media

{YouTube}
.be{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

FocusFM
Ραδ. παραγωγός: FocusFM
Πρόγραμμα: Focus Music Night
Ώρες: 23:00 - 07:00

Ροη ειδησεων

Φωτιά σε μονοκατοικία στη Θέρμη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 21:33

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined