Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 11:02

ΗΧΗΤΙΚΟ-Βορίδης: Η κυβέρνηση επιλέγει να μην αντιμετωπίσει τους Ρουβίκωνες, γιατί έχει μία ιστορική σχέση με τον συγκεκριμένο χώρο -Γιατί να δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα, ο οποίος δεν έχει αποκηρύξει τη

"Με αλλαγή δύο διατάξεων, μία του κώδικα ποινικής δικονομίας και μία του ποινικού κώδικα, αντιμετωπίζεται ευχερέστατα η περίπτωση Ρουβίκωνα.

Διότι οι πράξεις τους ποινικά δεν ξεπερνούν συνήθως το όριο του πλημμελήματος, προξενούν επικοινωνιακή ένταση, περνάνε το μήνυμα που θέλουν να περάσουν και πέφτουν στα μαλακά όταν φτάνουν στη δικαιοσύνη. Άρα είναι μόνο θέμα πολιτικής βούλησης η αντιμετώπιση του Ρουβίκωνα" δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6 ο βουλευτής και πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης.

"Η κυβέρνηση επιλέγει να μην τους αντιμετωπίσει, γιατί έχει μία ιστορική σχέση με τις συγκεκριμένες αντιλήψεις και τον συγκεκριμένο χώρο. Εννοώ, ότι υπάρχει ένα κομμάτι δικό τους, που δεν το κρύβουν κιόλας, όλα αυτά τα βλέπει με συμπάθεια. Μπορεί να αποστασιοποείται, αλλά σε τελευταία ανάλυση είναι κατι που θεωρούν εσφαλμένες τακτικές, αλλά μέσα από τον ίδια κεντρική αντίληψη. Γι΄αυτό και δεν επιθυμεί να τους αντιμετωπίσει, γιατί καταλαβαίνει ότι παίρνοντας μία θέση που εκφράζει την κοινωνία, θα αποκοπεί ή θα δεχθεί κριτική από τα αριστερά της τμήματα. Άρα έχει επιλογή η κυβέρνηση στο να μην αντιμετωπίσει τέτοιες περιπτώσεις, στο να μην νομοθετεί, για τέτοια περιστατικά βίας.

Αναφορικά με την περίπτωση Κουφοντίνα, ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι "οι άδειες στους κρατούμενους δεν δίνονται για λόγους αναψυχής, αλλά για να μην αποκοπούν από τον κοινωνικό τους περίγυρο και να επανενταχθούν πιο ομαλά στην κοινωνία όταν βγουν από τη φυλακή.
Υπάρχουν όμως προϋποθέσεις: να διαπιστώνεται ότι θέλει να επανενταχθεί ο συγκεκριμένος καταδικασμένος, ότι δεν θα χρησιμοποιήσει την άδεια για να τελέσει νέα εγκλήματα και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για να διαφύγει από την κράτησή του.
Σε ένα αμετανόητο κατ' εξακολούθηση δολοφόνο για ποιο λόγο να του χορηγήσεις άδεια; Αφού δεν ενδιαφέρεται για την επανένταξή του στην κοινωνία και δεν έχει αποκηρύξει την ένοπλη πάλη."

"Την πολιτική βία που είναι ταυτισμένη με τη δράση της άκρας αριστεράς στην Ελλάδα, η οποία θίγει ευθέως το δικαίωμα καθένα να λέει αυτό που νομίζει, όπως έκαναν στην περίπτωση Βαρβιτσιώτη, Χατζηδάκη ή Μπουτάρη, πρέπει να την ξεριζώσουμε κι αυτό είναι προτεραιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας" κατέληξε ο κ. Βορίδης.

Media

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

FocusFM
Ραδ. παραγωγός: FocusFM
Πρόγραμμα: Focus Music Night
Ώρες: 23:00 - 07:00

Ροη ειδησεων

Φωτιά σε μονοκατοικία στη Θέρμη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 21:33

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined