Παρασκευή, 08 Ιουνίου 2018 11:25

ΗΧΗΤΙΚΟ-Σπυράκη: Η κυβέρνηση δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση για το Σκοπιανό- Δεν θα πάει στις Πρέσπες ο κ. Τσίπρας να υπογράψει ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

"Η κυβέρνηση δεν έχει καμία καμία πολιτική νομιμοποίηση να δεσμεύσει τη χώρα για το Σκοπιανό, δηλαδή ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς χωρίς να εκπροσωπούν την πλειοψηφία πάνω στην οποία στηρίζονται, κάνουν πολύ προχωρημένες διαπραγματεύσεις, καταλαβαίνετε ότι υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα" δήλωσε στον FOCUS 103,6 η Ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

"Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται για τα Σκόπια εν κενώ, χωρίς να έχει τη στήριξη των βουλευτών της, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Αυτή η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στον μείζον αυτό εθνικό ζήτημα, δεν υπάρχει. Διαπραγματεύεται ως εκπρόσωπος, ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς. Τον προειδοποιούμε ότι δεν μας δεσμεύει αυτή η επιλογή του. Είναι μία επιλογή, που δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση. Θα φέρει ακέραιη και προσωπικά την ευθύνη, αν συναινέσει σε μία συμφωνία που αποβαίνει εις βάρος των συμφερόντων όλων των Ελλήνων.
Θα είναι υπεύθυνος προσωπικά ο πρωθυπουργός αν εμφανίσει συμφωνία για τα Σκόπια, χωρίς να έχει τη στήριξη των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χωρίς δηλαδή κοινοβουλευτική νομιμοποίηση
Για να το πω απλά: Δεν θα πάει στις Πρέσπες ο κ. Τσίπρας να υπογράψει ως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με το ζήτημα των 8 Τούρκων αξιωματικών και τους ισχυρισμούς της Τουρκίας για δέσμευση Τσίπρα, η κ. Σπυράκη δήλωσε:

"Ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά έθεσε το θέμα της δέσμευσης του κ. Τσίπρα έναντι του κ. Ερντογάν, τουλάχιστον πέντε φορές. Και χθες ξαναρωτήσαμε αν υπάρχει τέτοια δέσμευση. Αν μας κάλυπταν οι απαντήσεις της κυβέρνησης για το ζήτημα των 8 Τούρκων αξιωματικών, δεν θα επανερχόμασταν με τέτοια συχνότητα. Βρισκόμαστε απέναντι σε μία Τουρκία που κινείται με έντονο αναθεωρητισμό, βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο στην Τουρκία, με μεγάλη αντιπαράθεση κι εθνικιστικές κορώνες ανάμεσα στα κόμματα κι όλο αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μία κατάσταση που για λίγο μπορεί να μην ελέγχεται", κατέληξε η κ. Σπυράκη.

Media

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

FocusFM
Ραδ. παραγωγός: FocusFM
Πρόγραμμα: Focus Music Night
Ώρες: 23:00 - 07:00

Ροη ειδησεων

Φωτιά σε μονοκατοικία στη Θέρμη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 21:33

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined