Τετάρτη, 06 Ιουνίου 2018 14:26

Αυγενάκης στον FOCUS FM - ΗΧΗΤΙΚΟ: Η κυβέρνηση βαφτίζει ακροδεξιά την εθνική ανησυχία του λαού

"Για να κρατηθεί και άλλους μήνες στην εξουσία, η κυβέρνηση εμφανίζεται πρόθυμη για να κάνει εθνικές υποχωρήσεις. Βαφτίζει ακροδεξιά την εθνική ευαισθησία του ελληνικού λαού και αντί να την αφουγκραστεί, προσπαθεί να αναζητήσει άλλοθι και συνενόχους, αδυνατίζοντας τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας", σχολίασε σχετικά με το ονοματολογικό της FYROM και τα σημερινά συλλαλητήρια, ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης, μιλώντας στην εκπομπή #Μεσημέριασε του FOCUS FM.

Σχετικά με την παρουσία ή όχι βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα συλλαλητήρια ο κ. Αυγενάκης, ανέφερε: "Το θέμα μας δεν είναι το παρουσιολόγιο. Είναι ποια συμφωνία έχει κάνει η κυβέρνηση και τί περιλαμβάνει. Μείζονος σημασίας θέμα είναι η πορεία του θέματος και όχι οι παρουσίες. Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει, έχει το ελεύθερο. δεν αποτελεί γραμμή του κόμματος, η συμμετοχή ή μη".

Μεταξύ άλλων, τόνισε πως "η λύση πρέπει να είναι ενιαία, συνολική και να περιλαμβάνει τρία στοιχεία: μία ονομασία για όλες τις χρήσεις εντός και εκτός σκοπιανών συνόρων και αλλαγή συντάγματος των Σκοπίων και αφαίρεση κάθε αλυτρωτικού στοιχείου. Η εκχώρηση μακεδονικής γλώσσας ή εθνικότητας, φυσικά για τη ΝΔ δεν είναι ανεκτή".

Ο ίδιος πρόσθεσε: "Αν υποθέσουμε πως έρχεται μια ονομασία: Βαλκανική δημοκρατία των Σκοπίων και μέσα λέει ρητά η συμφωνία για μακεδονική εθνικότητα και γλώσσα, θα το δεχόσασταν; Σαφέστατα και όχι.
Άρα το όνομα από μόνο του δεν είναι μια υπόθεση την οποία την εξετάζουμε. Συνολικά για τη ΝΔ πρέπει να δοθεί λύση και η συμφωνία πρέπει να απαντά στα ερωτήματα.
Από την ώρα που επίσημα δεν έχουμε ενημερωθεί επίσημα, παρακαλώ κρατήστε τη θέση της ΝΔ.

Και κατέληξε: "Επίσημα θα μας πει κάποιος αν νομιμοποιείται πολιτικά ο κ. Κοτζιάς να προχωρά αυτή τη συζήτηση και να δεσμεύει τον ελληνικό λαό και τη χώρα μας σε μια συμφωνία, που από ό,τι φαίνεται δε χαίρει της εμπιστοσύνης ούτε του κ. Καμμένου;"

Στην ερώτηση αν είναι μόνο πολιτικό το θέμα ή είναι και νομικό , ο κ. Αυγενάκης απάντησε: "Παρακινδυνευμένο να μπούμε σε μία τέτοια διαδικασία. Βεβαιότατα έχει ευθύνες ο κ. Κοτζιάς . Δεν μπορεί η κυβέρνηση να χειρίζεται ένα τέτοιο σημαντικό θέμα , ως μια υπόθεση που αφορά μια συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ".

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: 

 

Media

{YouTube}
.be{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

FocusFM
Ραδ. παραγωγός: FocusFM
Πρόγραμμα: Focus Music Night
Ώρες: 23:00 - 07:00

Ροη ειδησεων

Φωτιά σε μονοκατοικία στη Θέρμη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 21:33

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined