Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 15:14

Άρεφ Αλομπεΐντ στον FOCUS - ΗΧΗΤΙΚΟ: Άμεσα συνδεδεμένη με την κατάσταση στη Συρία η Ελλάδα - Η φωτιά στη γείτονα, φτάνει και σε εμάς

"Δεν μπορούμε να πούμε ότι η κατάσταση στη Συρία δε μας αφορά. Όταν ο γείτονάς μας έχει φωτιά, να ξέρετε ότι αυτή η φωτιά, θα φτάσει και σε εμάς. Είμαστε άμεσα συνδεδεμένοι με το θέμα της Συρίας", εκτίμησε μέσω της εκπομπής FOCUS Μεσημέριασε, ο Άρεφ Αλομπεΐντ, Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας, ειδικός σε θέματα Μέσης Ανατολής.

Αναφορικά με τη στρατηγική που θα μπορούσε να αναπτύξει η χώρα μας, ο κ. Αλομπεϊντ σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως οι συμμαχίες που αναπτύσσονται αυτή την περίοδο, μας αφορούν άμεσα.

"Η Ελλάδα είναι μια μεγάλη χώρα μέσα στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και παρά την οικονομική κρίση, βρίσκεται ανάμεσα στις ισχυρές οικονομίες. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα προσόντα μας, ώστε να παίξουμε κυρίαρχο ρόλο στην ανατολική Μεσόγειο", είπε και εκτίμησε πως παρόλα αυτά το κομματικό συμφέρον μπαίνει πάνω από το εθνικό, εδώ και χρόνια, με αποτέλεσμα η εξωτερική πολιτική, να μην έχει αποτέλεσμα.

Η διπλωματία των πυραύλων Κρούζ, δε βοηθάει στην επίλυση του Συριακού

Αναφορικά με τα τύμπανα πολέμου, που ακούγονται στη Συρία, ο διδάκτωρ, επισήμανε πως είναι δύσκολο να πούμε ότι η κατάσταση θα εξελιχθεί σε Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο.

"Αυτό που γίνεται στη Συρία, χρησιμοποιείται για παιχνίδια επιρροής στη Μέση Ανατολή. Αν υλοποιηθούν οι απειλές Τραμπ για επίθεση στη Συρία, είναι απλά ένα σαφές μήνυμα προς τη Ρωσία και κατά της χρήσης των χημικών. Δεν έχει σχέση με την επίλυση του συριακού ζητήματος. Δεν θα βοηθήσει στο συριακό", ξεκαθάρισε. 

"Αν θελήσουν οι δυτικοί, κυρίως οι Αμερικανοί, να βρουν λύση για το συριακό, υπάρχουν άλλα, πιο διπλωματικά μέσα, πιο εύκολα. Η διπλωματία των πυραύλων Κρουζ, δεν βοηθάει σε αυτό", κατέληξε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Media

{YouTube}
.be{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

FocusFM
Ραδ. παραγωγός: FocusFM
Πρόγραμμα: Focus Music Night
Ώρες: 23:00 - 07:00

Ροη ειδησεων

Συνέλαβαν δραπέτες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 21:32

«Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών και από τον Σπύρο Λυκούδη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 20:47

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη ΒΙΠΕΘ Σίνδου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 17:10

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined