Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 11:46

HXHTIKO-Βρούτσης: Η απόφαση του ΣτΕ επαναφέρει τη λογική στο ασφαλιστικό -Σε απόλυτο συντονισμό όσα είπε ο Αντώνης Σαμαράς με αυτά που λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

"Περιμένουμε όλοι με αγωνία την καθαρογραμμένη απόφαση του ΣτΕ, να δούμε τι λέει αναλυτικά. Εάν επιβεβαιωθούν οι διαρροές για τον ΕΦΚΑ και την απόφαση του ΣτΕ, τότε ξηλώνεται το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου και ο ΕΦΚΑ από μηδενική βάση. Η ΝΔ περιμένει την απόφαση να καθαρογραφεί για να τοποθετηθεί επισήμως, είχαμε όμως πει για το νόμο από την πρώτη στιγμή από το 2015, ότι όχι μόνο δεν τον ψηφίζουμε, αλλά θα τον αλλάξουμε, γιατί είναι αναλογιστικά άδικος και αναποτελεσματικός. Ο νόμος αυτός οδηγεί σε αδιέξοδο το πιο παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας, επιστήμονες, μικρομεσαίους και αγρότες και το δηλητηριάζει" σημείωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, FOCUS 103,6 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

"Η κυβέρνηση θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί με την απόφαση του ΣτΕ, που επανορθώνει τις αδικίες και επαναφέρει τη λογική στο ασφαλιστικό. Δεν μπορεί πχ γιατρός, ελεύθερος επαγγελματίας ή μηχανικός, να πληρώνει στο ανώτατο κλιμάκιο 232% αύξηση στις εισφορές του σε σύγκριση με το 2014."

Για την ανάρτηση Πολάκη και τη νέα επίθεση κατά του ΣτΕ, ο κ. Βρούτσης δήλωσε:

"Επιβεβαιώνεται ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να βρεθούν μέσα σε ένα περιβάλλον Δημοκρατίας και να λειτουργήσουν αρμονικά με το κράτος Δικαίου. Σκεφτείτε ότι μιλάμε για μία απόφαση που δεν έχει καθαρογραφεί, δεν την γνωρίζουμε και την προκαταλαμβάνει ο κ. Υπουργός του Facebook, με τις καταγραφές, που μόνο ως απαράδεκτες μπορώ να τις χαρακτηρίσω. Ποιος ασχολείται πλέον με τον κ. Πολάκη, όλοι γνωρίζουν ότι έχει περάσει σε περιβάλλον γραφικότητας."

Για τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Νέα Δημοκρατία μπροστά σε διχασμό, μετά τις παρεμβάσεις Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Αντώναρου ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι όχι μόνο δεν υπάρχει θέμα, αλλά όπως είπε "Είναι από τις λίγες φορές που η ΝΔ είναι τόσο ενωμένη και τόσο ζυγισμένη κοντά στον αρχηγό της, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ποιος γράφει αυτές τις ανοησίες θα μου πείτε; Κάποια έντυπα κυβερνητικά, προπαγανδιστικά, που διαστρεβλώνουν την αλήθεια και τα οποία αποτυπώνουν μία εικονική πραγματικότητα.
Δεν υπάρχει κανένα θέμα, η ΝΔ είναι μία γροθιά. Αυτά που είπε ο Αντώνης Σαμαράς, είναι σε απόλυτο συντονισμό και ταύτιση, με αυτά που λέει ο αυριανός πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν υπάρχει η παραμικρή απόκλιση. Το έχουμε πει, ότι ακόμη κι αν η ΝΔ βγει αυτοδύναμη, τότε και πάλι θα ζητήσει συνεργασία από το Κίνημα Αλλαγής."

Σχολιάζοντας τέλος πληροφορίες, που θέλουν τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου να τοποθετείται στο τιμόνι του ΕΦΚΑ ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε:

"Δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να τοποθετεί στελέχη από το παρελθόν. Αυτό το "νέο-παλιό" του ΣΥΡΙΖΑ θα κριθεί από τους πολίτες. Όταν και αν έρθει η κ. Ξενογιαννακοπούλου, πριν διοριστεί στον ΕΦΚΑ, θα πρέπει να περάσει από την Επιτροπή Θεσμών. Θα το δούμε, με τις ερωτήσεις που θα γίνουν εκεί και με τις απαραίτητες απαντήσεις που πρέπει να δοθούν στην κοινωνία."

Media

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Κυριάκος Βελόπουλος
Ραδ. παραγωγός: Κυριάκος Βελόπουλος
Πρόγραμμα: Focus με τον Βελόπουλο
Ώρες: 12:00 - 13:00

Ροη ειδησεων

Λουτρό αίματος σε εκκλησία στην Βραζιλία

ΚΟΣΜΟΣ
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 10:40

120 δόσεις στα Ταμεία: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 09:51

Αίθριος καιρός την Κυριακή των εκλογών

ΕΛΛΑΔΑ
Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019 09:37

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined