Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 11:37

ΗΧΗΤΙΚΟ-Κούλογλου: Δηλώσεις ότι ο Ερντογάν είναι τρελός, δεν βοηθάνε -Θα είχα αποφύγει τη λέξη "Σουλτάνος" στην ανακοίνωση

"Θέλει αποφασιστικότητα, αλλά θέλει και ψυχραιμία η αντιμετώπιση της Τουρκίας.

Δηλώσεις ότι ο Ερντογάν είναι τρελός, δεν βοηθάνε, ανεξάρτητα από το γεγονός, ότι ο Ερντογάν ευθύνεται για την κλιμάκωση της όξυνσης, μ' αυτά που λέει και μ' αυτά που κάνει και κυρίως με την ομηρία των δύο Ελλήνων αξιωματικών, που θέλει να την χρησιμοποιήσει σε ένα διπλωματικό παζάρι.

Ακόμη και τρελός να ήτανε, στη διεθνή διπλωματία τα αποφεύγεις αυτά τα πράγματα. Ο Ερντογάν έχει πάρει ένα τελείως αντιδημοκρατικό, αυταρχικό κατήφορο, αλλά οι κινήσεις του δνε είναι τρελές, είναι καλά σχεδιασμένες. Απλά πρέπει να δίνει στο κοινό του κάθε μέρα κάτι, για να το κρατάει φανατισμένο" δήλωσε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης FOCUS 103,6 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση του Μαξίμου και τη φράση "η Ελλάδα έχει πρωθυπουργό, όχι Σουλτάνο" ο κ. Κούλογλου απάντησε:

"Εγώ τη λέξη σουλτάνος θα την είχα αποφύγει. Φυσικά θα είχα απαντήσει στην κλιμάκωση. Αλλά δεν τον είπαμε Σουλτάνο ακριβώς. Η διατύπωση ήταν αλλιώς, το υπονοούσε.
Το θέμα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα, με ομόνοια και συνεργασία στην Ελλάδα κι αυτό είναι που με ανησυχεί πάρα πολύ. Εδώ, κοιτάμε να κάνουμε αντιπολίτευση με ένα πολύ μεγάλο εθνικό θέμα. Να δούμε τι είπε ο Τσίπρας, τι του απάντησε ο Ερντογάν, λες και είναι αυτό το θέμα.
Κολλάμε σε λεπτομέρειες, ενώ θα έπρεπε στη χώρα να υπάρχει μία στοιχειώδης εθνική ενότητα.
Το θέμα είναι να υπάρχει εθνική ενότητα κι αυτό πρέπει να δείξουμε προς τα έξω. Πρέπει να έχουμε χαμηλούς τόνους, μην ξεχνάμε ότι πλησιάζει και τουριστική περίοδος και σύμφωνα με τις ενδείξεις, πάμε για την καλύτερη τουριστική περίοδο της ιστορίας μας."

Ο κ. Κούλογλου σημείωσε ότι ως χώρα έχουμε πολύ ισχυρές συμμαχίες αυτή τη στιγμή, τόσο με την Ε.Ε., όσο και με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, ενώ κληθείς να σχολιάσει τους ισχυρισμούς Ερντογάν για τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς και τη δέσμευση του Έλληνα Πρωθυπουργού, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

"Πρέπει να απαντήσουμε τα συμφέροντα της χώρας μας.
Συμφέρον της χώρας μας είναι να στοιχηθούμε εναντίον του Ερντογάν και της Τουρκίας, κι όχι να κριτικάρουμε τον Τσίπρα. Η αντιπολίτευση πιστεύει περισσότερο τον Ερντογάν παρά τον Τσίπρα. Είναι σωστό τώρα αυτό; Οι περισσότεροι δημοσιογράφοι πιστεύουν τον Ερντογάν, παρά τον Τσίπρα. Το θεωρείτε σωστό αυτό; Ακόμη κι αν ο Τσίπρας δεν λέει την αλήθεια και τη λέει ο Ερντογάν, εμείς τι έπρεπε να κάνουμε; Εμείς πρέπει να προβάλλουμε το στοιχείο ότι η Ελλάδα είναι μία δημοκρατική χώρα, με ανεξάρτητη Δικαιοσύνη."

Media

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Δώρα Ιωάννου
Ραδ. παραγωγός: Δώρα Ιωάννου
Πρόγραμμα: Focus Δώρα
Ώρες: 07:00 - 10:00

Ροη ειδησεων

Αλ. Τσίπρας: Η χώρα πέρασε τον δύσκολο κάβο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 22:21

Eπιχείρηση αναζήτησης πεζοπόρων στο Ξυλόκαστρο

ΕΛΛΑΔΑ
Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 21:37

Εκτός τελικού ο Ναδάλ στο Μόντε Κάρλο

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 20:11

Νέο Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο στο ΚΙΝΑΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 19:38

Φόρο τιμής από την Μονακό στην Παναγία των Παρισίων

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σάββατο, 20 Απριλίου 2019 18:05

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined