Κυρίως συννεφιασμένος

25°C

Θεσσαλονίκη

Κυρίως συννεφιασμένος

Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 11:02

Τσίπρας σε Γιλντιρίμ: Οι γείτονες πρέπει να στηρίζουν ο ένας τον άλλον και αυτό κάναμε

Τον Τούρκο ομόλογό του υποδέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός υποδέχτηκε τον Μπιναλί Γιλντιρίμ στα σκαλιά, τα οποία κατέβηκε για να τον καλωσορίσει και στη συνέχεια να τον συνοδεύσει στο γραφείο του.

Μεταξύ άλλον, ο κ. Τσίπρας είπε προς τον Μπιναλί Γιλντιρίμ ότι οι δύο χώρες έχουν προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού και ότι το προηγούμενο διάστημα, με την ένταση που επικράτησε στην περιοχή, «καμία χώρα δεν προσπάθησε να επωφεληθεί των δυσκολιών».

«Σταθερή πεποίθησή μας ότι οι σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας θα είναι προς το όφελος των δύο πλευρών. Υπάρχουν μπροστά μας προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Το προηγούμενο διάστημα, που υπήρχαν εντάσεις στην περιοχή, καμία χώρα δεν προσπάθησε να επωφεληθεί των δυσκολιών. Οι γείτονες πρέπει να στηρίζουν ο ένας τον άλλον και αυτό κάναμε. Προσβλέπω στη δυνατότητα που έχουμε το επόμενο διάστημα να αντιμετωπίσουμε με εποικοδομητικό τρόπο τις προκλήσεις και να αντιμετωπίσουμε με γενναιότητα τα ζητήματα που υπάρχουν μπροστά μας. Βλέπω ότι μπορούμε να βρούμε έναν θετικό τρόπο για να προσεγγίσουμε τις διαφορές που έχουμε με εποικοδομητική διάθεση. Με αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζω και πάλι στην Αθήνα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

«Είμαστε γείτονες και στα πάντα εξαρτόμαστε ο ένας από τον άλλον. Αναμφίβολα αντιμετωπίζουμε προβλήματα, τα οποία πρέπει να λύσουμε στα πλαίσια της λογικής, με ψυχραιμία και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Γνωρίζουμε τα προβλήματα της Ελλάδας, έχουμε και εμείς, στα νότια σύνορά μας, στη Συρία, όπου μαίνεται ένας εμφύλιος πόλεμος πολλών ετών. Σε όλα τα ζητήματα πρέπει να βρούμε μια λύση και να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Πιστεύω ότι αυτά που μπορούμε να κάνουμε μαζί και οι ευκαιρίες που μας παρουσιάζονται είναι πολύ περισσότερες από τα υπάρχοντα προβλήματα», είπε από την πλευρά του ο κ. Γιλντιρίμ.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης των δύο πρωθυπουργών, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και δηλώσεις στα ΜΜΕ.

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Κυριάκος Μπογιατζής
Ραδ. παραγωγός: Κυριάκος Μπογιατζής
Πρόγραμμα: μουσική εκπομπή
Ώρες: 22:00 - 00:00

Ροη ειδησεων

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 17:15

Τρεις συλλήψεις στον Προμαχώνα

ΕΛΛΑΔΑ
Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 16:05

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined