Κυρίως συννεφιασμένος

25°C

Θεσσαλονίκη

Κυρίως συννεφιασμένος

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 08:24

Στο Βελιγράδι για διήμερη επίσκεψη ο Νίκος Τόσκας

Η αναβάθμιση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Σερβίας, στους τομείς που μπορούν να ενισχύσουν την σταθερότητα στην «ασταθή περιοχή» και συγκεκριμένα σε θέματα μετανάστευσης, τρομοκρατίας και οργανωμένου εγκλήματος, ήταν το αντικείμενο της διήμερης επίσκεψης του αναπλ.υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, χθες και προχθές στο Βελιγράδι.

Ο κ. Τόσκας είχε διμερείς συνομιλίες σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών της Δημοκρατίας της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, με τον οποίο, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, διεμήνυσαν ότι θα επιδιώξουν το επόμενο διάστημα να εντείνουν τη συνεργασία στους παραπάνω τομείς, καθώς και σε ό,τι αφορά θέματα Πολιτικής Προστασίας.

Τα αποτελέσματα των σχετικών ενεργειών προβλέπεται να παρουσιαστούν μετά τη συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και Σερβίας, στη διάρκεια του τρέχοντος έτους.

Ο κ. Στεφάνοβιτς ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη θέση αρχών της, να μην αναγνωρίσει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία του Κοσσόβου και για τον σεβασμό της στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας.

Επεσήμανε ότι με τον κ. Τόσκα συζήτησε επίσης τα περαιτέρω βήματα στην πορεία της Σερβίας προς την ΕΕ, για την οποία η Σερβία έχει τη σταθερή στήριξη της Ελλάδας.

Ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι στη συνάντηση έγινε λόγος για την κατάσταση στην περιοχή, συζητήθηκαν οι κίνδυνοι και οι απειλές που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες και τόνισε ότι η Σερβία είναι φίλη χώρα με την οποία η Ελλάδα έχει παραδοσιακά καλές σχέσεις και ότι «οι δύο χώρες αποτελούν πυλώνες σταθερότητας σε ένα περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από αστάθεια και στο οποίο συνεχώς εμφανίζονται απειλές και κίνδυνοι».

Ο κ. Τόσκας, επισκέφθηκε και τον πύργο Νεμπόισα, τόπο κράτησης και εκτέλεσης του Ρήγα Φεραίου, ενώ κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο με τον ανδριάντα του νεομάρτυρα, σε κεντρική πλατεία του Βελιγραδίου.

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Κυριάκος Μπογιατζής
Ραδ. παραγωγός: Κυριάκος Μπογιατζής
Πρόγραμμα: μουσική εκπομπή
Ώρες: 22:00 - 00:00

Ροη ειδησεων

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιουνίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 17:15

Τρεις συλλήψεις στον Προμαχώνα

ΕΛΛΑΔΑ
Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 16:05

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined