Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 13:33

Μητσοτάκης:Κάποια στιγμή θα γίνουν αλλαγές στην κυβέρνηση, δεν είναι της στιγμής

Κατηγορηματικά αρνητικός στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

«Δεν έχω καμία πρόθεση να οδηγήσω την χώρα σε εκλογές» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού στο πρώτο ερώτημα που δέχθηκε για το θέμα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ενώ σε επόμενο ερώτημα είπε ότι «θα ήταν πολιτικά ανέντιμο να προσφύγω σε εκλογές επειδή έχω πολιτικό κεφάλαιο».Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις «δύσκολες καταστάσεις» που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τους πρώτους 12 μήνες της διακυβέρνησης. Όπως είπε η δυσκολότερη απόφαση όλων ήταν εκείνη του γενικού lockdown. «Αναμφίβολα η δυσκολότερη απόφαση, ήταν η απόφαση μας να κλείσουμε τη χώρα. Έπρεπε να προτεραιοποιήσουμε την υγεία των πολιτών. Γνώριζα ότι θα οδηγούσα τη χώρα σε μια βαθιά ύφεση» είπε, σημειώνοντας πάντως πως η Ελλάδα κερδίζει την πρώτη μάχη και «είναι πιο ισχυρή από ό,τι ήταν πριν παρά την ύφεση».

Για την Τουρκία είπε πως «είμαστε γείτονες, έχουμε διαφορές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να μιλάμε». «Η επικοινωνία είχε διακοπεί, όχι με δίκη μου υπαιτιότητα. Ο κ. Ερντογάν δεν ήθελε να μιλάει μαζί μου, μετά την επιτυχία στον Έβρο» είπε, προσθέτοντας πως είναι σημαντικό να μπορούμε να μιλάμε με την τουρκική πλευρά. Υπογράμμισε πάντως πως προϋπόθεση για τον διάλογο είναι να μην υπάρχει κλιμάκωση και ένταση από την πλευρά της Τουρκίας. «Έχουν αποκατασταθεί οι θεσμικοί δίαυλοι επικοινωνίας. Και οι σύμβουλοι μας μπορούν να μιλάνε.»

Για την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ερντογάν εξήγησε πως δεν προέκυψε από την διαμεσολάβηση της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ, αλλά υπήρχε πρόθεση από μέρους του για διάλογο και επίλυση. «Είχα ενημερώσει την καγκελάριο. Δεν χρειαζόμαστε διαμεσολαβητές, ούτε διαιτητές» σημείωσε.

Ωστόσο, όπως είπε, ο διάλογος της Ε.Ε. με την Τουρκία είναι διαφορετική υπόθεση. «Η Ελλάδα δεν ήταν εκείνη στην Ε.Ε. που επέμεινε να εξαιρεθεί η Τουρκία από το πρώτο άνοιγμα των συνόρων» ανέφερε.

Για την χθεσινή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως, όπως αποδείχθηκε «είχαμε μεγαλύτερο πρόβλημα στα χερσαία σύνορα». «Είμαστε στην αρχή ακόμα. Ο Ιούλιος είναι ένας πολύ δύσκολος μήνας για τον τουρισμό. Οι λίγοι που θα ταξιδεύσουν φέτος θα θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα. Για τη Σερβία ενημερώσαμε και η απόφαση έγινε κατανοητή. Έχουμε ένα σύγχρονο αλγόριθμο που τον βελτιώνουμε και μπορούμε να παίρνουμε αποφάσεις» είπε.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει δεύτερο κύμα κορωνοϊού, τόσο ως προς την επάρκεια του συστήματος υγείας όσο και ως προς την συσσωρευμένη αποκτηθείσα εμπειρία. «Θα έχουμε περισσότερα κρεβάτια εντατικής. Είμαστε πολύ πιο έμπειροι στο θέμα του κορωνοϊού, θα έχουμε κάποια θεραπευτικά πρωτόκολλα και ελπίζω ότι θα έχουμε το εμβόλιο στο επόμενο εξάμηνο» δήλωσε.

Χαρακτήρισε αναμενόμενη τη χαλάρωση του κόσμου, τόνισε πάντως πως «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί». Για τα «πανηγύρια του Αυγούστου», είπε ότι προβληματίζουν την κυβέρνηση και χρειάζεται προσοχή. Διευκρίνισε πάντως πως «δεν κινούμαστε στην κατεύθυνση απαγόρευσης» αλλά «θα υπάρχει αυξημένη επιτήρηση». Σημείωσε επιπλέον ότι ο περιορισμός των έξι ατόμων ανά τραπέζι θα καταργηθεί και δεν θα χρειαστεί να πάμε ξανά σε καραντίνα, αφού το κόστος για την οικονομία είναι τόσο μεγάλο που δεν τον αντέχει καμία οικονομία. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, θα υπάρξουν -εάν χρειαστεί- στοχευμένες κινήσεις σε επίπεδο καραντίνας.

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Συλλήψεις για ρευματοκλοπή στη Θεσσαλονίκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 19:48

Χωρίς νερό περιοχή της Θεσσαλονίκης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 19:15

Έφυγε από τη ζωή ο Αγάθωνας Ιακωβίδης

ΕΛΛΑΔΑ
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 18:32

Όλο και πιο... κοντά πλησιάζει το 2ο Γυμνάσιο Πεύκων!

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 17:09

Καθαρίζεται η Δημοτική Αγορά του Φοίνικα

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τετάρτη, 05 Αυγούστου 2020 16:37

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined