Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 14:09

Κυριάκος Βελόπουλος: Ο Έλληνας δεν ζητά ελεημοσύνη, ζητά δουλειά - 25.000 ευρώ σε κάθε λαθρομετανάστη όταν παιδάκια λιποθυμούν (βίντεο)

Η ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, στη Βουλή.

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Σ/Ν ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : "ΕΝΙΑΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ,ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ , ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΝΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Θέλω να πω ξεκινώντας ότι ο Υπουργός δικαιοσύνης ο κ. Τσιάρας μου είναι πολύ συμπαθής αλλά μου τα χαλάει με τις ΜΚΟ. Ξέρετε τι είχε πει ο Καζαντζάκης για την δικαιοσύνη; Είχε πει ότι η δικαιοσύνη είναι καλή μα για τους αγγέλους. Ο άνθρωπος ο κακομοίρης δεν την αντέχει. Και το λέω αυτό γιατί θέλω να κάνω μια αναφορά στο 9χρονο κοριτσάκι που λιποθύμησε γιατί δεν είχε χρήματα να αγοράσει ένα κουλούρι. Η μητέρα του, με την οποία μίλησα νωρίτερα σήμερα, εργαζόταν ως εποχική υπάλληλος σε ξενοδοχείο. Τώρα μετά τα μέτρα που ελήφθησαν για τον κορωναϊό δεν εργάζεται και το παιδί εδώ και ένα μήνα δεν έχει τραφεί κανονικά. Και η γυναίκα δεν μου ζήτησε χρήματα. Όμως χρήματα χρειάζεται ο τόπος για να μπορεί να παράγει και να μπορούν τα παιδιά να τρώνε. Και αναρωτιέμαι τι μπορώ να πω εγώ σε αυτή τη γυναίκα, όταν το 9χρονο παιδί της έχει λιποθυμήσει από την πείνα και την ίδια ώρα η κυβέρνηση δίνει 25.000 ευρώ σε κάθε λαθρομετανάστη για να ανοίξει μια μικρομεσαία επιχείρηση εφ’ όσον έχει αιτηθεί ασύλου. Για να μην αναφερθώ σε αυτές τις εικόνες (δείχνει φωτο). Ο Μηταράκης στέλνει λεφτά για να αγοραστούν τρόφιμα για τους λαθρομετανάστες και εκείνοι πετούν τα τρόφιμα στα σκουπίδια. Και το επαναλαμβάνω. Η γυναίκα δεν μου ζήτησε ελεημοσύνη. Ο Έλληνας δεν ζητά ελεημοσύνη. Ζητά δουλειά. Πρέπει λοιπόν να κάνει κάτι η κυβέρνηση. Να σταματήσει επιτέλους αυτά τα προγράμματα με τα οποία μοιράζει χρήματα από εδώ και από εκεί. Κάνατε το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ για να βάλετε τους λαθρομετανάστες σε σπίτια και την ίδια ώρα πετάτε τους Έλληνες έξω από τα σπίτια τους. Δεν γίνεται να ξεπουλάμε τα πάντα. Δεν είναι όλοι σε αυτή την κυβέρνηση υπέρ του ξεπουλήματος. Μάθατε τι έγινε στις ΗΠΑ; Οι Αμερικανοί χάνουν τα σπίτια τους γιατί δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του νερού, που οι κυβερνήσεις το ιδιωτικοποίησαν. Και εσείς πάτε τώρα να ξεπουλήσετε το νερό. Τα λέω αυτά γιατί θα τα βρούμε μπροστά μας σε μερικά χρόνια. Μην το κάνετε αυτό. Το νερό είναι αγαθό. Δεν είναι προϊόν. Δεν είναι εμπόρευμα.

Και πάμε στον Μιωνή. Όταν μιλώ γι’ αυτήν την περίπτωση αισθάνομαι αηδία. Και μόνο που αναφέρομαι σε έναν άνθρωπο που ήταν φοροφυγάς; Εμένα η ΑΑΔΕ από το 2009 έως το 2013 με έψαξε εξονυχιστικά και δεν μου βρήκε τίποτα. Αυτό φοροδιέφευγε, σηκώθηκε και πήγε στην Κύπρο και πήγε Υπουργός της Ελλάδας στην Κύπρο για συνομίλησε μαζί του ως ισότιμος; Πώς γίνεται να είσαι Υπουργός και να κάνεις αυτόν τον άνθρωπο ισότιμο συνομιλητή της κυβέρνησης; Και μάλιστα να σε υποκλέπτει κιόλας; Είναι απίστευτο. Και τώρα λέω ότι αυτή η ιστορία μπορεί τελικά να είναι περίεργη. Γιατί στην Κύπρο υπάρχει νόμος που απαγορεύει την υποκλοπή και την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της. Και εδώ οι βουλευτές βγαίνουν από την προανακριτική επιτροπή και κάνουν τους σερβιτόρους σε δημοσιογράφους! Μα είναι κοινοβούλιο αυτό; Είναι ντροπή ο βουλευτής να κάνει την τσατσά, τον σερβιτόρο σε δημοσιογράφους, μόνο και μόνο για να τον καλέσουν σε μια εκπομπή και μετά να πουν «τι καλός βουλευτής που είναι». Αν βέβαια πάμε σε εκλογές τον Οκτώβριο το αδίκημα θα παραγραφεί. Γιατί τα κάνετε αυτά; Νομίζετε ότι ενδιαφέρεται ο Έλληνας για τον Μιωνή; Ποιος είναι αυτός ο Μιωνής; Τι είναι; Ένας κερδοσκόπος, ένα λαμόγιο που οικονόμησε από τον αέρα; Είναι ένας φοροφυγάς που δεν θα έπρεπε να έχει διαφύγει και εσείς κάθεστε και τον ακούτε; Πόσα σκάνδαλα δεν έχουμε ακούσει να ξεσπούν λίγο πριν τις εκλογές; Πάντα όποτε πηγαίναμε σε εκλογές έτρεχε και ένα σκάνδαλο. Όλες οι κυβερνήσεις κάνουν ακριβώς τα ίδια. Και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν το ίδιο έκανε. Και αυτό γίνεται γιατί είσαστε ίδιοι. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είστε ίδιοι.

Κάποια στιγμή όμως πρέπει αυτό να σταματήσει. Δεν μπορεί η δικαιοσύνη να είναι εργαλείο στα χέρια της κυβέρνησης. Εμείς λέμε: εφαρμόστε το αμερικανικό μοντέλο. Δεν μπορεί ο δικαστής να περνά από τον δικό σας έλεγχο για να γίνει δικαστής τον Άρειο Πάγο. Αφήστε την δικαιοσύνη να λειτουργήσει σωστά. Ο Πλάτωνας έλεγε ότι το δίκαιο δεν είναι τίποτα άλλο από το συμφέρον του ισχυρού. Γι’ αυτό το λόγο ο κόσμος δεν πιστεύει στην δικαιοσύνη. Και κάθε κυβέρνηση που έρχεται φέρνει και ένα καινούργιο ν/σ για την δικαιοσύνη και τελικά υποφέρουμε από πολυνομία, η οποία οδηγεί στην παρανομία, γιατί ουσιαστικά η πολυνομία δημιουργεί παραθυράκια στους νόμους.

Πάμε και σε ένα άλλο θέμα. Πολλές φορές επικαλούμαι αριθμούς. Θα το κάνω και τώρα. Έχω εδώ ένα έγγραφο που αναφέρεται στους κρατούμενους στην Ελλάδα, οι οποίοι είναι περίπου 11.500 και από αυτούς περίπου 4.000 είναι Έλληνες, το 41%. Δηλαδή το υπόλοιπο 60% των φυλακισμένων είναι αλλοδαποί. Αυτό κάτι σημαίνει. Εσείς γεμίζετε την χώρα με Αφγανούς, Πακιστανούς, Σομαλούς, Αφρικανούς. Στείλτε τους πίσω. Μην τους μαζεύετε εδώ. Δεν καταλαβαίνω γιατί τους κρατάτε εδώ και τους ταΐζετε.
Σήμερα, πάντως, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί άκουσα ότι στο Συμβούλιο Εξωτερικών είπαν μεν ότι τα πράγματα δεν είναι καλά με την Αίγυπτο, αλλά πρόσθεσαν ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα πει «ναι» σε μειωμένη επήρεια στο Καστελόριζο, τη Ρόδο, την Κρήτη. Υπάρχουν όμως εδώ μέσα συνάδελφοι της ΝΔ, που συνεχίζουν να ανέχονται τον κ. Ντόκο, το σύμβουλο ασφαλείας του πρωθυπουργού. Ο κ. Ντόκος, λοιπόν, βγήκε και είπε ότι έπρεπε στην Λιβύη να στηρίξουμε τον Σάρατζ και τους τουρκόφιλους ισλαμιστές, κακώς στηρίξαμε τον στρατηγό Χαφτάρ και το χειρότερο είναι ότι είπε ακόμα πως θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με του τουρκολιβυκό σύμφωνο. Ο κ. Ντόκος βέβαια είναι αυτός που είχε μιλήσει και για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τους Τούρκους. Και είναι πολλοί εκείνοι που έχουν μιλήσει για συνεκμετάλλευση. Έχουμε όμως και το εξής εντυπωσιακό. Ο Υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας στην 1η Ιουνίου 2020 είπε ότι οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας δεν παράγουν αποτέλεσμα και σήμερα ο Ντόκος βγαίνει και λέει ότι οι παράνομες τουρκικές ενέργειες παράγουν αποτέλεσμα. Δηλαδή, ο Δένδιας είπε ότι το τουρκολιβυκό σύμφωνο δεν παράγει αποτέλεσμα και ο Ντόκος μας λέει ότι παράγει. Εγώ λοιπόν θα σας πω ότι καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει. Μπορείτε να λέτε ό,τι θέλετε. Δεν μπορείτε όμως να μοιράζετε τον πλούτο της Ελλάδας με την Τουρκία, την Αίγυπτο ή όποια άλλη χώρα.
Και επειδή οραματίζεστε ένα διεθνές δίκαιο, το οποίο δεν υπάρχει, θα ήθελα να σας πω ότι αυτό το «διεθνές δίκαιο» είναι παντελώς ανυπόστατο. Και ξέρετε γιατί? Γιατί δεν υπάρχει μηχανισμός επιβολής του από έναν ενιαίο φορέα. Γιατί ο ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ, δεν έχουν στρατό. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι πάντα ήμασταν μόνοι μας, και τώρα είμαστε μόνοι μας και στο μέλλον μόνοι μας θα είμαστε. Έχετε κάνει συμφωνίες για αγορά όπλων με τους Αμερικανούς, οι οποίοι για να μας τα πουλήσουν ακούστε τι έχουν ζητήσει: να συνκατασκευάσουμε 3 φρεγάτες για το ναυτικό τους στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, αφού πρώτα θα τους τα πουλήσουμε, να τους πουλήσουμε το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, να μην αγοράσουμε τεχνολογία 5G από τους Κινέζους. Οι Γάλλοι, που επίσης θέλουμε να αγοράσουμε όπλα αυτούς, επιμένουν να αγοράσουμε τις φρεγάτες ΒELHARRA αξίας 3 δις. ευρώ και όσο δεν το κάνουμε αυτό δεν συμμετέχουν ουσιωδώς στην επιχείρηση IRINI. Μα όταν κάνεις μία συμφωνία με κάποιον πρέπει όχι μόνο να δίνεις αλλά και να παίρνεις. Εμείς έχουμε ζητήσει κάτι από όλους αυτούς; Και αφού έτσι κι αλλιώς όλες οι κυβερνήσεις είναι μειοδοτικές απέναντι στους Αμερικανούς ας έχουμε κάποια ανταλλάγματα. Δηλαδή για να αγοράσουμε όπλα θα πρέπει τουλάχιστον να έχουμε ρητή δέσμευση αμυντικής συνδρομής και συμφωνία για κοινή κατασκευή όπλων. Πρέπει όταν ο Υπουργός αγοράζει κάτι να υπάρχει μία αμυντική συμφωνία για τη χώρα μας αν απειληθεί. Μια συμφωνία ότι θα μας βοηθήσουν αν οι Τούρκοι επιτεθούν. Γνωρίζετε ότι η Τουρκία αγοράζει 500 μη επανδρωμένα αεροσκάφη KARGU-2. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι θα έχει υπεροπλία στον αέρα και εμείς έχουμε ακόμα τα F16 και τα MIRAGE τα οποία θέλουν αναβάθμιση. Γνωρίζετε ότι οι Τούρκοι κατασκευάζουν όπλα μαζί με τους Γερμανούς και τους Ιταλούς; Γνωρίζετε ότι το 1/3 της γερμανικής παραγωγής σε όπλα το απορροφά η Τουρκία; Και εσείς πιστεύετε ότι οι Γερμανοί είναι φίλοι μας.

Κλείνω με τις προτάσεις μας. Εμείς λοιπόν προτείνουμε: ενιαίο αμυντικό δόγμα με την Κύπρο, ενιαία ΑΟΖ με την Κύπρο, όποιος επιχειρήσει να τρυπήσει ελληνικό έδαφος θα καταστρέφεται, θα καταρρίπτεται θα βυθίζεται, εμπάργκο σε τουρκικά προϊόντα. Έχουν κωδικό 869. Να μην τα αγοράζει κανένας Έλληνας. Ανέγερση τείχους στον Έβρο, Κλείσιμο του τελωνείου των Κήπων για να μην περνούν τουρκικά εμπορεύματα. Όσο ο Ερντογάν θα απειλεί εμείς θα απαντάμε με μέτρα εμπορικά και αν περάσει σε μιλιταριστική φάση θα απαντήσουμε με στρατό που θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα.

Και κάτι τελευταίο. Από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή σήμερα δόθηκε εντολή, επειδή στον Εχίνο υπάρχουν κρούσματα κορωναϊού, να υπάρξει ανυπακοή. Πρέπει η κυβέρνηση να φροντίσει τα αδέλφια μας οι Μουσουλμάνοι να μην πέφτουν στην παγίδα του Ερντογάν. Η λύση είναι μία: Κλείστε το προξενείο για να μείνουν τα αδέλφια μας ήσυχα με τους Έλληνες.

ΓΙΑ ΜΙΩΝΗ ΑΠΟ 4:33 ΕΩΣ 5:30 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ

Και πάμε στον Μιωνή. Όταν μιλώ γι’ αυτήν την περίπτωση αισθάνομαι αηδία. Και μόνο που αναφέρομαι σε έναν άνθρωπο που ήταν φοροφυγάς; Εμένα η ΑΑΔΕ από το 2009 έως το 2013 με έψαξε εξονυχιστικά και δεν μου βρήκε τίποτα. Αυτό φοροδιέφευγε, σηκώθηκε και πήγε στην Κύπρο και πήγε Υπουργός της Ελλάδας στην Κύπρο για συνομίλησε μαζί του ως ισότιμος; Πώς γίνεται να είσαι Υπουργός και να κάνεις αυτόν τον άνθρωπο ισότιμο συνομιλητή της κυβέρνησης; Και μάλιστα να σε υποκλέπτει κιόλας; Είναι απίστευτο. Και τώρα λέω ότι αυτή η ιστορία μπορεί τελικά να είναι περίεργη. Γιατί στην Κύπρο υπάρχει νόμος που απαγορεύει την υποκλοπή και την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της. Και εδώ οι βουλευτές βγαίνουν από την προανακριτική επιτροπή και κάνουν τους σερβιτόρους σε δημοσιογράφους! Μα είναι κοινοβούλιο αυτό; Είναι ντροπή ο βουλευτής να κάνει την τσατσά, τον σερβιτόρο σε δημοσιογράφους, μόνο και μόνο για να τον καλέσουν σε μια εκπομπή και μετά να πουν «τι καλός βουλευτής που είναι». Αν βέβαια πάμε σε εκλογές τον Οκτώβριο το αδίκημα θα παραγραφεί. Γιατί τα κάνετε αυτά; Νομίζετε ότι ενδιαφέρεται ο Έλληνας για τον Μιωνή; Ποιος είναι αυτός ο Μιωνής; Τι είναι; Ένας κερδοσκόπος, ένα λαμόγιο που οικονόμησε από τον αέρα. Είναι ένας φοροφυγάς που δεν θα έπρεπε να έχει διαφύγει και εσείς κάθεστε και τον ακούτε. Πόσα σκάνδαλα δεν έχουμε ακούσει να ξεσπούν λίγο πριν τις εκλογές; Πάντα όποτε πηγαίναμε σε εκλογές έτρεχε και ένα σκάνδαλο. Όλες οι κυβερνήσεις κάνουν ακριβώς τα ίδια. Και ο ΣΥΡΙΖΑ πριν το ίδιο έκανε. Και αυτό γίνεται γιατί είσαστε ίδιοι. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ είστε ίδιοι.

ΓΙΑ ΑΟΖ - ΝΤΟΚΟ ΑΠΟ 11:16 ΕΩΣ 12:01 ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟΥ ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΑΣ

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Ελληνική Λύση: «Αδιανόητη καταστροφή στην Εύβοια»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 13:13

Χωρίς νερό περιοχές Θεσσαλονίκης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 12:11

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στην Κυλλήνη

ΕΛΛΑΔΑ
Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 10:35

Έκτακτη διακοπή νερού σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 10:20

Ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κυριακή, 09 Αυγούστου 2020 09:48

Sold out στον λόφο στην Πορταριά (pics & vid)

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 22:49

Θετικά νέα για Πέλκα – Ίνγκασον

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σάββατο, 08 Αυγούστου 2020 22:39

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined