Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 20:42

Γ. Βρούτσης: Αυθαίρετες και ανεύθυνες οι εξαγγελίες Τσίπρα

Για «αυθαίρετες και ανεύθυνες εξαγγελίες» κάνει λόγο ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σχολιάζοντας την πρόταση νόμου που κατυέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 7,5% το 2020 και 7,5% το 2021.

«Σήμερα, ένα χρόνο μετά, ο αμετανόητος κ. Τσίπρας επιστρέφει στις προσφιλείς του τακτικές, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Μιλάει για αυξήσεις του κατώτατου μισθού με έναν εντελώς αυθαίρετο τρόπο χωρίς να τεκμηριώνει από πού και, κυρίως, πως δικαιολογείται μία τέτοια αύξηση» επισημαίνει ο κ. Βρούτσης.

«Με αυθαίρετο και αντιεπιστημονικό τρόπο προσπαθεί για μία ακόμα φορά να εξαπατήσει τους εργαζόμενους υποσχόμενος αυξήσεις με χρήματα του ιδιωτικού παραγωγικού τομέα, μετατρέποντας την διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού σε προϊόν δημοπρασίας. Είναι ο ίδιος που ένα χρόνο πριν, εκθείαζε το νόμο 4172/13 , τον οποίο και χρησιμοποίησε για την αύξηση του κατώτατου μισθού που σήμερα,όμως, θέλει να καταργήσει» σημειώνει ο υπουργός Εργασίας και προσθέτει: «Ένας νόμος που όταν ψηφιζόταν, ο κ. Τσίπρας όχι μόνο τον καταψήφισε αλλά τον κατήγγειλε ως ''γαλέρα'' και ''εργασιακό μεσαίωνα'' εξαπατώντας με φθηνό λαϊκισμό τον κόσμο της εργασίας. Στην συνέχεια, όμως, τον χρησιμοποίησε και μάλιστα με μεγάλη καθυστέρηση στερώντας για δύο ολόκληρα χρόνια από τους εργαζόμενους, τη δίκαιη αύξηση του κατώτατου μισθού».

«Στις αυθαίρετες και ανεύθυνες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού της μερικής απασχόλησης και των μισθών κάτω από το επίδομα ανεργίας, απαντάμε με το μεταρρυθμιστικό έργο μας για την ανάπτυξη της οικονομίας και την αύξηση της απασχόλησης. Είναι ο μόνος ασφαλής και υπεύθυνος δρόμος που θα επιτρέψει τη δημιουργία βιώσιμων, ποιοτικών και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας με  αυξήσεις δίκαιες και ανάλογες των κόπων και των θυσιών των εργαζομένων» καταλήγει ο Γιάννης Βρούτσης.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Πότε θα καταβληθούν τα 800 ευρώ

ΕΛΛΑΔΑ
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 11:35

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined