Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2020 21:45

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση της Ν.Δ. συνεχίζει τον αδιέξοδο δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ

Τον ίδιο αδιέξοδο δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης επερώτησης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ για τον πρωτογενή τομέα.

«Επτά μήνες αφότου ανέλαβε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, τίποτε δεν έχει αλλάξει. Η Ν.Δ. συνεχίζει στον ίδιο αδιέξοδο δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ, με καταστροφικές συνέπειες για τους αγρότες», είπε η κ. Γεννηματά. Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση δεν έχει λάβει μέτρα για την ενίσχυση της τραπεζικής ρευστότητας, και για τη μείωση του κόστους παραγωγής και κυρίως του κόστους ενέργειας. «Θα υλοποιήσετε επιτέλους κύριοι της κυβέρνησης την κάρτα αγροτικού πετρελαίου που έχει προτείνει το Κίνημα Αλλαγής;», διερωτήθηκε.

 
Όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση δεν έχει λάβει ειδικά μέτρα για τα εθνικά προϊόντα όπως το ελαιόλαδο, το βαμβάκι, τα γαλακτοκομικά και άλλα. Μιλώντας ειδικότερα για «τη μεγάλη απώλεια εισοδήματος από τους ελαιοπαραγωγούς» είπε - μεταξύ άλλων - ότι οι παραγωγοί αντιμετωπίζουν «μείωση της παραγωγής, υποβάθμιση της ποιότητας λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά και εξευτελιστικές τιμές λόγω των αδασμολόγητων εισαγωγών της Ε.Ε. από τρίτες χώρες που υπέγραψαν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας, μάλιστα, για «τις εναρμονισμένες πρακτικές στο κύκλωμα εμπορίας και διακίνησης που εντείνουν το πρόβλημα» σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί σε αυτό το κρίσιμο θέμα να πετάει την μπάλα στην εξέδρα. Εδώ που το σκέφτομαι, καλύτερα, τη λέξη "μπάλα" να μην την αναφέρουμε στην αίθουσα, είναι καυτή πατάτα».

Η κ. Γεννηματά πρότεινε ουσιαστικές αποζημιώσεις για την αναπλήρωση του εισοδήματος και τη στήριξη των ελαιοπαραγωγών μέσα από τη σχετική προσαρμογή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, την εξασφάλιση πρόσθετων ευρωπαϊκών πόρων, μέσα από την ενεργοποίηση του Κανονισμού de Minimis και απαλλαγή των ελαιοπαραγωγών, για δύο τουλάχιστον χρόνια, από τις εισφορές για την δακοκτονία.

Για την επερχόμενη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου θα αποφασισθεί το Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, και για τις διαπραγματεύσεις της νέας ΚΑΠ, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «το θέμα είναι εθνικό. Φοβάμαι πώς και εδώ ο κ. Μητσοτάκης θα προσέλθει απροετοίμαστος και χωρίς καμία συνεννόηση με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Το συνηθίζει, νομίζει ότι είναι ένδειξη δύναμης, να προχωράει μόνος του αλλά τα κάνει μπάχαλο».

Τόνισε, μάλιστα, ότι «επιβάλλεται αλλαγή πορείας. Αλλιώς οι εξελίξεις θα είναι αρνητικές για τον Έλληνα αγρότη. Οι ομάδες παραγωγών, οι συνεταιρισμοί, οι αγρότες, πρέπει να ενισχυθούν ουσιαστικά για να ανταποκριθούν στις προκλήσεις των αλλαγών στην παραγωγή και στην προσαρμογή στα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής και του ψηφιακού μετασχηματισμού. Αλλιώς θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια και η παραγωγή μας θα περάσει στις μεγάλες ιδιοκτησίες και στα ξένα χέρια».

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Χωρίς ρεύμα αύριο περιοχή της Χαλκιδικής

ΕΛΛΑΔΑ
Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 16:38

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined