Τρίτη, 19 Νοεμβρίου 2019 20:38

«Στράβωσαν» οι ΗΠΑ με τη συνεργασία Ελλάδας-Κίνας

Ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπορ Ρος, δεν έκρυψε την δυσαρέσκεια του για την οικονομική συνεργασία Αθήνας – Πεκίνου, στον απόηχο της πρόσφατης επίσκεψης του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στην Ελλάδα.


Μιλώντας στο συνέδριο του Delphi Forum και της «Καθημερινής», που διεξάγεται στην Ουάσινγκτον, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπουρ Ρος, στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι «η Κίνα έχει ιστορία, που δελεάζει τα έθνη, που έχουν πρόβλημα με μετρητά σε προκατειλημμένες συμμαχίες» και πρόσθεσε «Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι προσεκτική να μην πέσει στην παγίδα και να μετατοπιστεί από τη συμμαχία». Όμως, διευκρίνισε, ότι βλέπει θετικά τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ακόμη, ο υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ τόνισε ότι «Η Ελλάδα μοιάζει με ένα φοίνικα. Λαμβάνει δάνεια με χαμηλότερο κόστος από την Ιταλία σε ποσοστό χαμηλότερο από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Έχει πλεόνασμα του προϋπολογισμού πάνω από τις προσδοκίες, είναι από τις πιο ραγδαία αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και απολαμβάνει χαμηλή ανεργία».

Στον κ. Ρος απάντησε ο παριστάμενος υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υπογράμμισε, ότι «όσοι εμπιστεύθηκαν την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης έκαναν πολλά χρήματα. Ο Έλληνας υπουργός είπε στον κ. Ρος ότι η Ελλάδα έχει τονίσει στους Κινέζους πως καλωσορίζει κάθε ξένη επένδυση, και ότι η χώρα μας παραμένει στον πυρήνα της Δυτικής συμμαχίας».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις επαφές του με τους Αμερικανούς αξιωματούχους και με ανάρτησή του στο Twitter: «Ήταν προνόμιο το ότι μπόρεσα χθες βράδυ να μιλήσω, ανάμεσα σε δύο φίλους της Ελλάδος. Ο Ross σταθερός υποστηρικτής μας, θα τον δω και στο γραφείο του σήμερα, Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ αλλά και του Menendez ίσως του μεγαλύτερου συμμάχου της Ελλάδος και της Κύπρου».

Πηγή: dailypost.gr

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

«Μπλόκα» στα τέλη Ιανουαρίου αποφάσισαν οι αγρότες

ΕΛΛΑΔΑ
Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 17:36

Ελληνική Λύση: Δηλώσεις- ντροπή του Μ.Βαρβιτσιώτη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 16:27

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined