Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 23:55

Ολοκληρώθηκε η πολύωρη κατάθεση Κ.Φρουζή στην Προανακριτική

Η εξέταση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Hellas αποτιμάται θετικά από τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει, ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής υπέπεσε σε «μνημειώδεις αντιφάσεις και αλλεπάλληλες αυτοδιαψεύσεις».

ΝΔ-ΚΙΝΑΛ: «Παρατυπίες από την Ελένη Τουλουπάκη»

Ως προς το αν υπήρξε κατάχρηση εξουσίας με ηθικό αυτουργό τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ επισημαίνουν, ότι με την εξέταση Φρουζή, για πρώτη φορά έγινε γνωστό, ότι εκλήθη, «ατύπως», από την προϊσταμένη της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη τον Μάιο του 2018, την περίοδο δηλαδή κατά την οποία ήδη του είχε ασκηθεί δίωξη και του επισημάνθηκε, ότι υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία σε βάρος του, αλλά μπορεί να κάνει χρήση των ευεργετικών διατάξεων.

Προκύπτουν, σύμφωνα με τη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δύο ζητήματα: Πρώτον, μολονότι η κ. Τουλουπάκη έλαβε αρνητική απάντηση στην πρότασή της, ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Hellas, δεν εκλήθη στη συνέχεια να καταθέσει ως κατηγορούμενος στη βασική υπόθεση. Δεύτερον, ο τρόπος, που έγινε η πρόταση στον Κωνσταντίνο Φρουζή, είχε χαρακτηριστικά «μη αρμόζουσας, στα καθήκοντα της, πίεσης».

ΣΥΡΙΖΑ: «Κανένα στοιχείο για Παπαγγελόπουλο»

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά, ότι ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Hellas «αν και επιχείρησε να εμφανίσει τον εαυτό του θύμα σκευωρίας», όχι μόνο δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο για τον Δ.Παπαγγελόπουλο, αλλά είπε, ότι δεν πιστεύει πως αυτός ενορχήστρωσε τη σκευωρία.
Παραπέμπει μάλιστα στη χθεσινή εξέταση Φρουζή. «Ξέρετε γεγονότα και περιστατικά γι' αυτή την υπόθεση, που να ασκήθηκαν πιέσεις, από τον κ. Παπαγγελόπουλο σε δικαστικούς λειτουργούς;», ρώτησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας. «Εγώ προσωπικά όχι», είπε ξεκάθαρα ο κ. Φρουζής.

«Και βέβαια, όλοι πέρασαν στα «ψιλά» την ομολογία Φρουζή πως διοργάνωνε δείπνα για τον κ. Μητσοτάκη λίγο πριν τις εκλογές Σεπτεμβρίου του 2015 και του έστελνε mail με το βιογραφικό του, ενώ ο κ. Μητσοτάκης έχει ισχυριστεί πως δεν τον γνώριζε καν. Το μόνο στο οποίο ήταν τελικά ξεκάθαρος, ήταν, ότι με τη διάταξη, που ψήφισε προχθές η κυβέρνηση, θα κάνει αίτηση να αποδεσμευθούν οι λογαριασμοί του στην Ελβετία!», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάθεση Φρουζή

Κατά την εξέτασή του σήμερα, ο κ. Φρουζής ρωτήθηκε πολλές φορές για τη συνάντησή του με την Ελένη Τουλουπάκη. Φέρεται να απάντησε ότι «η κουβέντα ήταν για να δώσει στοιχεία για πολιτικούς» και πως όταν αρνήθηκε την πρότασή της, εκείνη «του κατέστησε σαφές, ότι εάν δεν καταθέσει, όπως εκείνη ήθελε, δεν θα αποδεσμευόταν ποτέ ο λογαριασμός του».
Η ΝΔ επικαλείται απαντήσεις του κ. Φρουζή, στην προκαταρκτική επιτροπή: «Δύο ήταν οι βασικοί στόχοι της φαρμακοβιομηχανίας και της Novartis. Ηέκδοση τιμών φαρμάκων μια φορά κατ' έτος και η μέση χαμηλότερη τιμή δύο χωρών της ευρωζώνης. «Και τα δύο επιτεύχθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο πρώην αντιπρόεδρος της Novartis Hellas.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Χαρίτσης, επικαλέστηκε στοιχεία, που δείχνουν, ότι όχι μόνο δεν αυξήθηκε ο τζίρος της Novartis Hellas, επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μειώθηκε: Πωλήσεις 2014: 338 εκατ. ευρώ
Πωλήσεις 2015: 341 εκατ. ευρώ
Πωλήσεις 2016: 329 εκατ. ευρώ
Πωλήσεις 2017: 315 εκατ. ευρώ
Πωλήσεις 2018: 310 εκατ. ευρώ
Διαφορά 2014-2018: -28 εκατ. ευρώ
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια...», ανέφερε ο κ.Χαρίτσης.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

«Μπλόκα» στα τέλη Ιανουαρίου αποφάσισαν οι αγρότες

ΕΛΛΑΔΑ
Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 17:36

Ελληνική Λύση: Δηλώσεις- ντροπή του Μ.Βαρβιτσιώτη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 16:27

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined