Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 22:22

Φρουζής στην προανακριτική: Με πίεζαν να καταθέσω εναντίον πολιτικών

“Mου ζήτησαν να καταθέσω κατά πολιτικών προσώπων, ότι χρηματίστηκαν” φέρεται να είπε -σύμφωνα με το newsit.gr- στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τους χειρισμούς στην υπόθεση NOVARTIS, ο πρώην ισχυρός άνδρας της εταιρίας, Κωνσταντίνος Φρουζής.


Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, υποστήριξε, ότι κλήθηκε άτυπα στο γραφείο της Εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, με πρωτοβουλία της ιδίας τον Μάιο του 2018, με παρόντα έξι άτομα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Φρουζής κατέθεσε πως η κυρία Τουλουπάκη του πρότεινε με επιμονή να κάνει χρήση του ευεργετικού νόμου προστασίας του ποινικού κώδικα, αρκεί να μιλήσει για πολιτικούς. Μάλιστα φέρεται να κατέθεσε πως η κυρία Τουλουπάκη του είπε, ότι δεν πρέπει απλά να καταθέσει ό, τι ξέρει για την υπόθεση, αλλά -επειδή έχει συντριπτικά στοιχεία εναντίον του- να πει για την υπόθεση των δέκα πολιτικών.

Στη συνεδρίαση, στην οποία δεν εμφανίστηκαν οι κύριοι Πολάκης και Τζανακόπουλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απορρίφθηκε το αίτημα του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, να ανακληθεί η απόφαση της επιτροπής για την εξαίρεση των κ.κ. Τζανακόπουλου και Πολάκη. Η επιτροπή απέρριψε επίσης το αίτημα του κ.Παπαγγελόπουλου για την εξαίρεση τριών μελών της επιτροπής για λόγους μεροληψίας, των κ.κ. Θανάση Πλεύρη, Κωνσταντίνου Κυρανάκη και Βασίλη Κεγκέρογλου.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κυρανάκης, αρνήθηκε, ότι έχει βασιμότητα η μεροληψία ως λόγος εξαίρεσης του. Ο βουλευτής της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης, είπε, ότι ερευνώμενη υπόθεση είναι o ρόλος του κ. Παπαγγελόπουλου και όχι η υπόθεση Novartis. Επίσης ο κ. Πλεύρης διέψευσε κατηγορηματικά, ότι υπήρξε ποτέ δικηγόρος του κ. Μανιαδάκη, αναγνώρισε όμως ότι τον γνώριζε από το υπουργείο. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου είπε, ότι η εξαίρεσή του ζητείται για όσα είπε ως εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής στη συζήτηση, που είχε γίνει στην Ολομέλεια για τη συγκρότηση της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης.

Δ.Τζανακόπουλος: Αποκαλύφθηκε η παρωδία

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, βγαίνοντας από τη συνεδρίαση, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Οι μάσκες σήμερα έπεσαν. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ απέδειξαν με τον πιο περίτρανο τρόπο, ότι αποφασίζουν με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Αρνήθηκαν να εφαρμόσουν για τους εαυτούς τους, όσα δεν δίστασαν να εφαρμόσουν για τη μειοψηφία. Έχουν υπονομεύσει το Κοινοβούλιο, το Σύνταγμα, τους θεσμούς, εξευτελίζοντας τελικά τους ίδιους τους εαυτούς τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ, για να αφαιρεθεί και το τελευταίο φύλλο συκής που νομίζουν ότι διαθέτουν και εξεταστεί ο κ. Φρουζής, θα εκπροσωπηθεί στη σημερινή συνεδρίαση από τον εισηγητή του Σπύρο Λάππα. Η σύνθεση της αντιπροσωπείας του παραμένει αναλλοίωτη. Η παρωδία έχει πλέον αποκαλυφθεί».

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

«Μπλόκα» στα τέλη Ιανουαρίου αποφάσισαν οι αγρότες

ΕΛΛΑΔΑ
Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 17:36

Ελληνική Λύση: Δηλώσεις- ντροπή του Μ.Βαρβιτσιώτη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2019 16:27

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined