Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 16:18

Βασ. Παλαιοκώστας: Έγραψε βιβλίο, ο πιο καταζητούμενος Έλληνας δραπέτης

Ο Βασ. Παλαιοκώστας έχει κάνει τα πάντα.

Έχει αποδράσει πολλάκις από τις ελληνικές φυλακές, τις δυο με ελικόπτερο, έχει κατηγορηθεί για ληστείες, απαγωγές και έχει καταδικαστεί συνολικά σε δεκάδες χρόνια κάθειρξης. Βρίσκεται στις λίστες με τους καταζητούμενους της Ιντερπόλ και είναι επικηρυγμένος με 1.000.000 ευρώ.

Χαρακτηρίστηκε ως ο «Έλληνας Ρομπέν των φτωχών» μετά τη δεύτερη απόδρασή του με ελικόπτερο μαζί με τον Αλκέτ Ριζάι, που τον έκανε διάσημο παγκοσμίως, από το βρετανικό BBC Magazine.

Ο θρύλος λέει πως τα κέρδη από τις ληστείες τα μοίραζε σε φτωχούς. Βέβαια από τον θρύλο μέχρι την πλήρη αλήθεια, καμία φορά υπάρχει απόσταση. Πάντως είναι σίγουρο πως σε πολλές περιπτώσεις άνθρωποι στα βουνά έδιναν καταφύγιο και «εχεμύθεια» διαφυγής στον Παλαιοκώστα.

Το βιβλίο

Αυτό όμως που σίγουρα δεν είχε κάνει ήταν να γράψει βιβλίο. Το έκανε και αυτό και είναι πιθανόν ο πρώτος καταζητούμενος που το κάνει στην Ελλάδα. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών» υκλοφορεί σήμερα το βιβλίο του με τίτλο «Μια φυσιολογική ζωή, δράσεις και αποδράσεις ενός επικηρυγμένου».Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις των συναδέλφων» και όπως αναφέρεται στην εφημερίδα ως «σημείωμα του εκδότη» :

«Το βιβλίο αυτό ήρθε στα χέρια μας από δικηγόρο των Αθηνών, που και αυτή με τη σειρά της το παρέλαβε σε φάκελο που έφτασε (άγνωστο πως) στο γραφείο της. Ο φάκελος περιείχε εκτός από το κείμενο του βιβλίου, και μια ιδιόχειρη επιστολή του συγγραφέα με το παλαμικό του αποτύπωμα , η οποία εξουσιοδοτούσε τη δικηγόρο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση του βιβλίου του. Εμείς στις «Εκδόσεις των Συναδέλφων» ούτε γραφολόγοι είμαστε , ούτε και έχουμε (προφανώς) κάποιο αρχείο αποτυπωμάτων, αλλά το κείμενο του βιβλίου, με τις τόσες λεπτομέρειες, που δεν μπορεί να γνωρίζει τρίτος, και το περιεχόμενό του κειμένου της επιστολή συνηγορούν στο γεγονός ότι είναι γνήσιο».

Το διαβατήριο

Στο βιβλίο υπάρχουν, όπως αναφέρει η «Εφ.Συν» περιγραφές για όλες τις δράσεις του Παλαιοκώστα, την κινηματογραφική απόδραση από τον Κορυδαλλό με το ελικόπτερο, αλλά και η διάψευσή του για σειρά ληστειών που του «φορτώθηκαν», όπως λέει, ενώ εκείνος βρισκόταν στο εξωτερικό. Περιγράφει μάλιστα πως αυτό προκύπτει από τις σφραγίδες στο διαβατήριό του που έχει στην κατοχή της η αστυνομία από το 2008. Όπως λέει μάλιστα έκανε μόνο ληστείες τραπεζών και τίποτα άλλο: «Μέσα από το βιβλίο μου που είναι και η μόνη πρόσβαση που μπορώ να έχω στο δημόσιο λόγο, ζώντας ως καταζητούμενος, προκαλώ την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να δώσει στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο διαβατήριο (έτσι όπως είναι , χωρίς καμία παρέμβαση) το οποίο κράτησαν κρυφό τόσα χρόνια όλοι οι προκάτοχοί τους για να μην αποκαλυφθεί με πόση ευκολία στήνονται αλλεπάλληλα κατηγορητήρια σε βάρος καταζητούμενων και όχι μόνον».

dikastiko.gr

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Σάκης Γκίνας
Ραδ. παραγωγός: Σάκης Γκίνας
Πρόγραμμα: Αθλητικό Μαγκαζίνο
Ώρες: 15:00 - 17:00

Ροη ειδησεων

Κρίσιμα 24ωρα για την Ιταλία

ΚΟΣΜΟΣ
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 14:35

Φωτιά σε δασική έκταση στο Δάσος Χαϊδαρίου

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 14:09

Αυτοκτόνησε φρουρός στις φυλακές Κορυδαλλού

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 10:30

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Βαρικό Φλώρινας

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019 09:36

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined