Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 20:11

Καταδίκη Πολάκη για εξύβριση του δημοσιογράφου Β. Μπεσκένη

Ένοχος για εξύβριση κρίθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών ο αναπληρωτής υπουργός
Υγείας, Παύλο Πολάκης, στον οποίο επιβλήθηκε και χρηματική αποζημίωση 18.000 ευρώ στην οικογένεια του δημοσιογράφου του «ΣΚΑΪ» Βασίλη Μπεσκένη, ο οποίος απεβίωσε αιφνίδια το 2018.
Η υπόθεση αφορούσε τις δημόσιες καταγγελίες του κ. Πολάκη κατά του δημοσιογράφου, για τον οποίο ο αναπληρωτής υπουργός ισχυριζόταν ότι διορίστηκε στο ΚΕΕΛΠΝΟ όταν αποχώρησε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας όπου εργαζόταν επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη.
Με την απόφασή του, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών δέχθηκε τα επιχειρήματα του Β. Μπεσκένη κι αποφάσισε ότι πρόκειται για «ψευδείς ισχυρισμούς» του υπουργού, που είχαν σκοπό « να προσβάλουν και προσέβαλαν την τιμή και την υπόληψή του».
Το δικαστήριο αποφάνθηκε πως ο Παύλος Πολάκης, αναφερόμενος στους ψευδείς αυτούς ισχυρισμούς του στη Βουλή και μέσω Facebook, «δεν είχε ιδιαίτερη αποδεικτική θεμελίωση». Επιπλέον, έκρινε ότι ο αναπληρωτής υπουργός δεν προσπάθησε καν να βρει αποδεικτικά στοιχεία πριν αποφασίσει να εξυβρίσει τον Βασίλη Μπεσκένη, καθώς αποδείχθηκε ότι η σχετική έρευνα έγινε μετά τις δηλώσεις του και όχι από τον ίδιο, αλλά από την εισαγγελία διαφθοράς. Κατά τους δικαστές, μετά την έρευνα αυτή αποδείχθηκε, επίσης, ότι ο Βασίλης Μπεσκένης δεν είχε καμία απολύτως σχέση με το ΚΕΕΛΠΝΟ.
Η υπόθεση αφορούσε τους ισχυρισμούς του κ. Πολάκη στη Βουλή, κατά την συνεδρίαση της 6ης Μαρτίου 2017 ότι ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης είχε στείλει μέσω διευθυντή του στο ΚΕΕΛΠΝΟ λίστα με 25 άτομα που διορίστηκαν στον Οργανισμό, μεταξύ των οποίων και ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπεσκένης.
Απάντηση Πολάκη
Μέσω Facebook σχολίασε τη σε βάρος του δικαστική απόφαση ο Παύλος Πολάκης, γράφοντας:
«Οργίασαν πάλι σημερα τα γνωστά ΜΜΕ για την καταδίκη μου και τη "μετά θάνατον δικαίωση του δημοσιογράφου Βασιλη Μπεσκένη", υπευθύνου του Γραφείου Τύπου του Άδωνι Γεωργιάδη, όταν ήταν υπουργός Υγείας. Μην βιάζεστε. Δεν ασχολήθηκα επισταμένα με την αγωγή που μου έκανε, λόγω του τραγικού γεγονότος του θανάτου του (όπως σταμάτησα να ασχολούμαι και με έναν εκδότη όταν έμαθα πως έπασχε από κακοήθεια).
Απο τη στιγμή όμως που κάποιοι το συνεχίζουν θα το κάνω στο εφετείο!
Εκεί που μας χρώσταγαν δεν θα μας πάρουν και το βόδι...
Μόνο αυτό ως απάντηση, τα άλλα εκεί που πρέπει...».
«Θα έπρεπε να ντρέπεστε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ» είπε από την πλευρά του, από το βήμα της Βουλής, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην απόφαση του δικαστηρίου.
Όπως ανέφερε, «δυστυχώς, ο Βασίλης Μπεσκένης έφυγε από τη ζωή και δεν πρόλαβε να δει τη δικαίωσή του για τον πανελλήνιο διασυρμό του. Ευτυχώς όμως υπάρχει δικαιοσύνη».
πηγη naftemporiki.gr

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

FocusFM
Ραδ. παραγωγός: FocusFM
Πρόγραμμα: Focus Music Night
Ώρες: 23:00 - 07:00

Ροη ειδησεων

Εξιχνιάστηκαν πέντε κλοπές στη Θεσσαλονίκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 14:42

ΕΕ: Παραμένουμε ενωμένοι στο θέμα του Brexit

ΚΟΣΜΟΣ
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 14:37

Θεσσαλονίκη-Ανανέωση αιτήσεων για το Επίδομα Στέγασης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 12:15

Πανελλήνιες 2019: Αναμένεται μεγάλη πτώση στις βάσεις

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019 12:09

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined