Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 11:32

Κατρούγκαλος: To υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει συνάψει σύμβαση με τον Σόρος

«Δεν υπάρχει καμία σύμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών, που να επηρεάστηκε με οποιονδήποτε τρόπο από τον Τζόρτζ Σόρος ή να έχει συνάψει με τον Σόρος», υποστήριξε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη αναφορικά με τις καταγγελίες που εκτόξευσε ο Πάνος Καμμένος εναντίον του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά.

Σχεδόν δύο μήνες μετά το επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου και ενώ – όπως υποστηρίζει ο κ. Κοτζιάς - κανείς εκ των παριστάμενων μελών της κυβέρνησης δεν αντέκρουσε τότε τις καταγγελίες του υπουργού Εθνικής Αμυνας, ο κ. Κατρούγκαλος πήρε αποστάσεις από τις αναφορές Καμμένου χωρίς όμως να διαψεύσει ότι αυτές εκτοξεύτηκαν στην «θυελλώδη» συνεδρίαση.

Αλλωστε, την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σε έγγραφο που διαβίβασε στην Βουλή παραδέχθηκε ότι κατήγγειλε παράνομες σχέσεις του τέως υπουργού Εξωτερικών με εταιρεία έκδοσης βίζα που ανήκει στον μεγαλοεπιχειρηματία Τζορτζ Σόρος.

«Δεν περιμένω να διαψεύσετε τον κ. Καμμένο. Μου επιβεβαιώνει ότι έκανε αναφορά στον Σόρος, αλλά να μου πείτε αν είπε και για χρηματοδότηση της κυβέρνησης με 50 εκατ. ευρώ, ποια η σχέση του Σόρος επίσης με την εταιρία έκδοσης βίζα κι αν ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο ή διερεύνησε την καταγγελία», τόνισε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, επιμένοντας να ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις.

Από την άλλη πλευρά ωστόσο ο κ. Κατρούγκαλος προσπάθησε να αποφύγει την παροχή εξηγήσεων κατηγορώντας την ΝΔ για «ευτελισμό του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Δημήτρης Βενιέρης
Ραδ. παραγωγός: Δημήτρης Βενιέρης
Πρόγραμμα: Focus PRESS
Ώρες: 08:30 - 11:00

Ροη ειδησεων

Σεισμός στις Σποράδες

ΕΛΛΑΔΑ
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 08:16

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined