Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018 22:06

Αλ. Τσίπρας: Έξοδος από τα μνημόνια με σεβασμό στα δικαιώματα των αδύναμων

Με αναφορές στην ελληνική πραγματικότητα και την έξοδο από τα μνημόνια ολοκληρώθηκε
η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση του ΟΗΕ για τον Νέλσον Μαντέλα και την Ειρήνη, στο πλαίσιο των εργασιών της 73ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη.
Μεταξύ άλλων, από το βήμα του ΟΗΕ, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «σε μια περίοδο, όπου το πολιτικό momentum μας οδηγεί με γρήγορο ρυθμό προς τα πίσω, πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούμε να αντιστρέψουμε τη φορά των πραγμάτων».
Στο πλαίσιο αυτό, διευκρίνισε ότι «η κοινωνική πρόοδος και η ειρήνη δεν είναι δεδομένες», ενώ πρόσθεσε πως αυτές «κερδίζονται μέσα από αγώνα και συμβιβασμό». «Η χώρα μου πέρασε και από τα δύο» έσπευσε να τονίσει, ενώ υπογράμμισε τα εξής: «Και τώρα η Ελλάδα:
βγαίνει από τα προγράμματα της λιτότητας, προστατεύοντας τους πιο αδύναμους.
εδραιώνει τα δικαιώματα της ιθαγένειας σε παιδιά μεταναστών, ενδυναμώνει τα δικαιώματα της μουσουλμανικής μειονότητας, προστατεύει τα δικαιώματα της LGBT κοινότητας.
διαχειρίζεται πρωτοφανείς προσφυγικές ροές, σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα.
επιλύει διεθνείς διαφορές, όπως είναι το ονοματολογικό με την ΠΓΔΜ».
Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια, εξέφρασε την ακράδαντη πεποίθηση ότι «είτε μέσω της επίλυσης συγκρούσεων, είτε μέσω της επίτευξης των στόχων της Χιλιετίας του ΟΗΕ, το παράδειγμα του Νέλσον Μαντέλα πρέπει να μας εμπνέει, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, ώστε να τα πάμε πολύ καλύτερα».
Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλειψε να σημειώσει, επίσης, ότι «προέρχομαι από μια χώρα μακριά από εκείνη του Νέλσον Μαντέλα». «Από έναν πολιτισμό, ωστόσο, που ενέπνευσε τα δημοκρατικά ιδεώδη για τα οποία πάλεψε και για τα οποία ήταν έτοιμος να διακινδυνεύσει τη ζωή του» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Ανέφερε δε, ότι «η σημερινή διεθνής πραγματικότητα απαιτεί μια ηγεσία στο πρότυπο του Μαντέλα, ενός άοκνου αγωνιστή για την ανεξαρτησία, την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα».
«Kαι την ίδια στιγμή ενός υπεύθυνου ηγέτη και αξιοθαύμαστου διπλωμάτη που ήταν έτοιμος να κάνει τους συμβιβασμούς που απαιτούνταν για να διασφαλίσει αυτούς τους στόχους» κατέληξε.
naftemporiki.gr

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Τζόρνταν Γεωργιάδης
Ραδ. παραγωγός: Τζόρνταν Γεωργιάδης
Πρόγραμμα: Αθλητικό Μαγκαζίνο
Ώρες: 23:00 - 02:00

Ροη ειδησεων

Διακοπή κυκλοφορίας αύριο στον Α/Κ Κλειδίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 17:56

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined