Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2018 19:54

Τα "αλλάζει" η ΠΓΔΜ σχετικά με τις προκλητικές δηλώσεις του Ζ. Ζάεφ

Σε αναδίπλωση των δηλώσεών του ότι «δεν υπάρχει άλλη "Μακεδονία" εκτός από τη δική μας» φέρεται να προχώρησε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, μετά τον «θόρυβο» που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, το κρατικό πρακτορείο MΙΑ της γειτονικής χώρας δημοσιεύει συνέντευξη του κ. Ζάεφ, ο οποίος απευθυνόμενος στους συμπατριώτες του που ζουν στις ΗΠΑ εν όψει του δημοψηφίσματος, είχε τονίσει: «Μοιράζομαι τη δυσαρέσκεια των συμπολιτών μας για το ”βόρεια”, δεν είναι εύκολο να δεχτούμε. Αλλά δεν υπάρχει άλλη “Μακεδονία” εκτός από τη δική μας. Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι η “Μακεδονία” μας και δεν θα υπάρξει άλλη στον κόσμο».

Το πρακτορείο ΜΙΑ, ωστόσο, προχώρησε σε επαναδιατύπωση της απάντησης του Σκοπιανού πρωθυπουργού και πλέον φέρεται να απαντά στην επίμαχη ερώτηση ότι «ένα μέρος της γεωγραφικής ενότητας της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, ένα στην Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα είναι στη χώρα μας».

Παράλληλα, προσθέτει ότι ο προσδιορισμός «"Βόρεια" κάνει τη διαφοροποίηση και επιβεβαιώνουμε ότι υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία που λέγονται Μακεδονία».

Τέλος, ο Ζάεφ συνεχίζει επισημαίνοντας τις προοπτικές που ανοίγονται για τη χώρα του και τις μελλοντικές γενιές με τη Συμφωνία των Πρεσπών και σημειώνει ότι «αυτός είναι λόγος για να είμαστε ενωμένοι».

Πηγή: naftemporiki.gr

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Τζόρνταν Γεωργιάδης
Ραδ. παραγωγός: Τζόρνταν Γεωργιάδης
Πρόγραμμα: Αθλητικό Μαγκαζίνο
Ώρες: 23:00 - 02:00

Ροη ειδησεων

Διακοπή κυκλοφορίας αύριο στον Α/Κ Κλειδίου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2019 17:56

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined