Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2018 20:13

Kυρ. Μητσοτάκης: Θα μειώσουμε τις εισφορές των κύριων συντάξεων στο 15%

Την άμεση μείωση των εισφορών και την προώθηση του δεύτερου πυλώνα στο ασφαλιστικό
με την εμπλοκή ιδιωτικών φορέων στην επικούριση προανήγγειλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μόλις το κόμμα του γίνει -όπως είπε- κυβέρνηση. Επιπλέον, σημείωσε ότι η ΝΔ δεν τρομοκρατείται και δεν φιμώνεται, χαρακτηρίζοντας τον κ. Βαξεβάνη «βραχίωνα του Μαξίμου»
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha» ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην υπόθεση Φλώρου - Εnerga, εξαπολύοντας σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τον «νόμο Παρασκευόπουλου».
Όπως είπε χρειάζεται υπεύθυνη και σοβαρή σωφρονιστική πολιτική. «Ο κ. Φλώρος δεν θα έβγαινε εάν δεν υπήρχε ο νόμος Παρασκευόπουλου, όπως και τόσοι άλλοι εγκληματίες», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία «θα επαναφέρει την ασφάλεια και προφανώς θα αυστηροποιηθούν οι διατάξεις για τις αποφυλακίσεις».
Παράλληλα, είπε ότι για εγκλήματα που εμπλέκεται τρομοκρατία, θα είναι «ιδιαιτέρως αυστηροί και θα επανέλθουν οι φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπου γ'».
Ερωτηθείς για τον κ. Δημητριάδη και τα «πυρά» της Κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «ο κ. Δημητριάδης με την κατάθεσή του έκλεισε τον κ. Φλώρο στην φυλακή. Τα υπόλοιπα θα τα λύσουν ο κ. Δημητριάδης με τον κ. Βαξεβάνη».
Σχολιάζοντας τις πληροφορίες για τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «η ΔΕΘ είναι ταυτισμένη για τον Αλέξη Τσίπρα με την παροχολογία. Η ΝΔ έχει εξαγγείλει συγκεκριμένο πρόγραμμα μείωσης φόρων και προσέλκυσης επενδύσεων. Αυτό το πρόγραμμα το πιστεύουμε και είναι κοντά στον ιδεολογικό μας πυρήνα, τον φιλελεύθερο».
Κληθείς να απαντήσει στο τι ακριβώς θα κάνει με τον νόμο Κατρούγκαλου, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για τον επικουρικό δεύτερο πυλώνα. Ενας ιδιωτικός αποταμιευτικός κουμπαράς που μπορεί να διαχειρίζονται ιδιωτικές εταιρείες και ο οποίος θα είναι ατομικός για κάθε πολίτη και θα συμπληρώνει την κύρια σύνταξη.
Επιπλέον, επεσήμανε ότι θα πρέπει να μειωθούν οι εισφορές γιατί δημιουργούν εισφοροδιαφυγή. Στόχος σε τέσσερα χρόνια να μειωθούν οι εισφορές για τη βασική σύνταξη από το 20% στο 15%. Διευκρίνισε δε ότι η μείωση θα είναι πιο επιθετική τα πρώτα χρόνια.
«Θα πρέπει όμως να διατηρηθεί η δημοσιονομική σταθερότητα, γιατί δεν έχουμε ξεφύγει από τη μέγγενη της κρίσης», υπογράμμισε.
naftemporiki.gr

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Κυριάκος Βελόπουλος
Ραδ. παραγωγός: Κυριάκος Βελόπουλος
Πρόγραμμα: Focus με τον Βελόπουλο
Ώρες: 12:00 - 13:00

Ροη ειδησεων

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της ΕΥΑΘ

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 10:15

Πέθανε ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης

ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019 09:29

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined