Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018 21:52

Φ. Γεννηματά για Μακεδονικό: " Ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά, χειρίστηκε το θέμα, χωρίς να κατοχυρώσει το εθνικό συμφέρον"

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας πως στέλνει μήνυμα νίκης από τις Σέρρες, με σκοπό «να δώσουμε τέλος στις συντηρητικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας».

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά «πατριωτισμός» για το ΚΙΝΑΛ «δεν σημαίνει κραυγές και μίσος για τον γείτονα, αλλά πραγματική, ρεαλιστική προσέγγιση των διεθνών σχέσεων, με μόνο κριτήριο το καλό της πατρίδας».
«Η παράταξή μας» ανέφερε «επιμένει διαχρονικά και σταθερά σε βιώσιμη συμφωνία με την γειτονική χώρα. Μια συμφωνία που θα ακύρωνε κάθε αλυτρωτισμό, κάθε μελλοντική εθνικιστική διεκδίκηση εις βάρος της Ελλάδας».

Παράλληλα, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ στάθηκε στην Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995, που, όπως είπε, «έδωσε τέλος στην όξυνση, επέτρεψε τον διάλογο, άνοιξε τον δρόμο για την οικονομική συνεργασία, για εξεύρεση ολοκληρωμένης λύσης».

«Όμως ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά, χειρίστηκε το θέμα, χωρίς να κατοχυρώσει το εθνικό συμφέρον. Οι άνθρωποι -είναι ξεκάθαρο- είχαν προαποφασίσει να λύσουν -όπως όπως- το ζήτημα. Λίγο έλειψε να συμφωνήσει στο όνομα «Δημοκρατία του Ίλιντεν». Ένα όνομα - επιτομή του αλυτρωτισμού των Σκοπίων. Μόνο επειδή αντιδράσαμε, πρώτοι εμείς, έσπευσαν να μαζέψουν μια συμφωνία ντροπιαστική που σχεδόν είχαν ήδη υπογράψει», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε η κ. Γεννηματά «το περασμένο Σαββατοκύριακο, μερικά χιλιόμετρα βορειότερα, σε όλες τις πόλεις της χώρας τους, οι βόρειοι γείτονες πανηγύριζαν για την erga omnes αναγνώριση του μακεδονικού έθνους και της μακεδονικής γλώσσας! Και στην Αθήνα κομπάζουν για το show των Πρεσπών».

Στο πλαίσιο αυτό το ΚΙΝΑΛ ρωτάει: «Γιατί υπάρχει διαφορά στο όνομα της χώρας και στην υπηκοότητα των κατοίκων της; Γιατί δεχτήκαμε ασμένως την αναγνώριση της «μακεδονικής» γλώσσας χωρίς καν ένα προσδιοριστικό πρόθεμα; Ποιος έχει το δικαίωμα να βαπτίζει τα προϊόντα του ως «μακεδονικά»;

«Η Ελλάδα πρέπει να επαγρυπνεί γιατί φοβάμαι πως αν δεν κάνουμε τίποτα θα βρεθούμε σύντομα προ οδυνηρών εκπλήξεων», υπογράμμισε.


Πηγή: naftemporiki.gr

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

FocusFM
Ραδ. παραγωγός: FocusFM
Πρόγραμμα: Focus Music Night
Ώρες: 23:00 - 07:00

Ροη ειδησεων

Συνέλαβαν δραπέτες της Διεύθυνσης Αλλοδαπών

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 21:32

«Ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών και από τον Σπύρο Λυκούδη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 20:47

Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στη ΒΙΠΕΘ Σίνδου

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 17:10

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined