Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 20:49

Προανακριτική Novartis: Με την αντιπολίτευση τα έβαλε ο Δρίτσας

Σφοδρή επίθεση στους βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης
εξαπέλυσε ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπή Θοδωρής Δρίτσας για το γεγονός ότι απέχουν από την επιτροπή κατά την διαδικασία σύνταξης του πορίσματος.
«Θλίβομαι και εξοργίζομαι, αμυντική θέση οποιοδήποτε πολιτικό πρόσωπο μπορεί να έχει για τον εαυτό του, αλλά όταν φτάνουμε στο τελικό στάδιο των πορισματικών καταθέσεων και λείπουν τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής αυτό είναι κατάντια και προσβολή στο κύρος του κοινοβουλίου. Είναι δικαστές σύμφωνα με το νόμο και το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Bουλής που εκτελούν ανακριτικά καθήκοντα. Φαντάζεστε δικαστής να φεύγει από την ανακριτική του λειτουργία και τα καθήκοντα του; Το διανοείται κανείς;».
Στην ίδια γραμμή ήταν και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. «Η προανακριτική επιτροπή είναι δικαιοδοτική επιτροπή λειτουργεί σαν δικαστήριο. Δεν επιτρέπεται ο δικαστής να λείπει και να αρνησιδικεί με οποιοδήποτε τρόπο».
Ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε ακόμη ότι χάρις στο πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοιχτός ο δρόμος για την διερεύνηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη. «Η ουσία του πορίσματος μας είναι όλα στο φως. Ο μόνος τρόπος για να διαλευκανθεί υπόθεση είναι να γίνει ανάκριση και να δικαστεί εάν έμπαινε στη Βουλή θα είχαμε παραγραφή και συσκότιση. Χάρη στο πόρισμα μας είναι ανοιχτός ο δρόμος διερεύνηση της υπόθεσης». Για το ενδεχόμενο η δικαιοσύνη να επιστρέψει ξανά στη Βουλή την υπόθεση αρνούμενη την άποψη της πλειοψηφίας ότι δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα δωροδοκίας δωροληψίας ο κ. Παρασκευόπουλος δήλωσε: «Δεν μπορούμε να πούμε εμείς τι θα κάνει δικαιοσύνη η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, εμείς κάναμε το καθήκον μας και κρίναμε με βάση το υλικό που είχαμε στη διάθεσή μας ,ότι οι πράξεις αυτές δεν έχουν τελεστεί κατά την άσκηση καθηκόντων άρα δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Βουλής και στο άρθρο 86. Η δικαιοσύνη είναι μια ανεξάρτητη λειτουργία και δεν υποχρεούται να κάνει τίποτα εξαιτίας του δικού μας πορίσματος. Θα κρίνει όπως νομίζει. Όλα είναι ανοικτά, όλα είναι δυνατά σε ό,τι αφορά την κρίση της δικαιοσύνης. Μπορεί να μην το φαντάζομαι ότι θα γυρίσει την υπόθεση ξανά στη Βουλή, αλλά πρέπει να σας πω ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη».
Ο πρόεδρος της επιτροπής Θοδωρής Δρίτσας επιχείρησε να απαντήσει στις πρωινές κατηγορίες της Νέας Δημοκρατίας ότι σκόπιμα ζητήθηκε 48ωρη παράταση για την κατάθεση πορισμάτων λέγοντας ότι δυνατότητα συμπληρωματικού πορίσματος έχουν και τα κόμματα της αντιπολίτευσης μέσα στο επόμενο 48άωρο.
«Εγώ έστειλα μία επιστολή πρωί πρωί υπερ-επείγουσα που τους ενημέρωνα για το πρόβλημα που είχε προκύψει και ότι τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν διήμερη παράταση, το ίδιο και ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ. Εγώ συνέταξα το e-mail στις 9 το πρωί, το έδωσα στη γραμματεία στις 9.30. Εάν εστάλη αργότερα δεν το ξέρω. Δεν θα διαψεύσω και δεν θα επιβεβαιώσω κανέναν. Παρέλκει αυτή η συζήτηση δεν έχει κανένα νόημα. Στην ίδια επιστολή ανέφερα ότι θα μπορούσαν και εκείνοι να καταθέσουν συμπληρωματικό πόρισμα».
Τέλος ο κ. Δρίτσας χαρακτήρισε το πόρισμα του ΣυΡιζΑ ως ένα τίμιο πόρισμα που βοηθά την δικαιοσύνη να διερευνήσει την υπόθεση. «Είναι τίμιο πόρισμα εκθέτει όλες τις απόψεις πολλών καθηγητών όπως του Προέδρου της Δημοκρατίας του Παυλόπουλου και του κ. Φορτσάκη, την νομολογία και τα πάντα. Είναι ένα έντιμο πόρισμα δεν είναι ένα προπαγανδιστικό πόρισμα».
Πηγή: iefimerida.gr

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Δημήτρης Βενιέρης
Ραδ. παραγωγός: Δημήτρης Βενιέρης
Πρόγραμμα: Focus PRESS
Ώρες: 08:30 - 11:00

Ροη ειδησεων

Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου

ΕΛΛΑΔΑ
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 09:24

Σε 24ωρη απεργία σήμερα τα ΕΛΤΑ

ΕΛΛΑΔΑ
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 09:01

Βουλή: Στην Ολομέλεια η συμφωνία των Πρεσπών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 08:10

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σήμερα στη Θεσσαλονίκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019 08:09

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined