Τρίτη, 17 Απριλίου 2018 15:42

Μόνο πολιτική αποδοκιμασία για τον Αρ. Φωκά για τη φράση "να καεί η π@@@α η Βουλή"

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής με ομόφωνη απόφαση προχώρησε μόνο σε πολιτική αποδοκιμασία για τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδη Φωκά για το «να καεί η Βουλή» που είχε αναπαραγάγει σε συγκέντρωση οπαδών του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, στην αρχή της συνεδρίασης υπήρξαν βουλευτές που ζήτησαν να υπάρξει μομφή και ποινή για τον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων.

Στις προτάσεις αυτές αντέδρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης, ο οποίος όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Κοζομπόλη ανέφερε ότι δεν μπορεί ο συγκεκριμένος βουλευτής να χωρίζει τους Έλληνες σε «εμείς και αυτοί», της απάντησε ότι «ο δικός σας αρχηγός έλεγε προεκλογικά "ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν"».

Ακόμη, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι δεν παραπέμφθηκαν στη συγκεκριμένη επιτροπή κι άλλοι βουλευτές που είχαν προχωρήσει σε αντικοινοβουλευτικές συμπεριφορές, όπως ο Πάνος Καμμένος, ο Κώστας Ζουράρις αλλά και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θανάσης Δαβάκης.

Τελικά, μετά από συζήτηση η επιτροπή κατέληξε στην πολιτική αποδοκιμασία, πράγμα που σημαίνει ότι θα συνταχθεί συγκεκριμένη επιστολή και θα σταλεί στον πρόεδρο της Βουλής ο οποίος και θα αποφασίσει αν το θέμα θα έχει συνέχεια με ποινή στον βουλευτή ή όχι, αφού με βάση τον κανονισμό η επιτροπή δεν έχει τη δυνατότητα να επιβάλλει ποινές για ενέργειες των βουλευτών που γίνονται εκτός Κοινοβουλίου.

Στην απόφαση αυτή, όπως ανέφεραν οι βουλευτές, μέτρησαν η συγγνώμη του βουλευτή αλλά και ο προηγούμενος έντιμος κοινοβουλευτικός του βίος. Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε στους βουλευτές ότι τόσο η Ένωση Κεντρώων όσο και ο Βασίλης Λεβέντης καταδίκασαν το περιστατικό, έκαναν συστάσεις στον βουλευτή, αλλά έλαβαν υπόψη τους και τη συγγνώμη και τη μεταμέλειά του, αλλά και τον προηγούμενο έντιμο κοινοβουλευτικό βίο του.

Πηγή: iefimerida.gr

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Γιάννης Ρέπιτς
Ραδ. παραγωγός: Γιάννης Ρέπιτς
Πρόγραμμα: Vintage Nights
Ώρες: 23:00 - 01:00

Ροη ειδησεων

Βουλή: Επίκαιρη ερώτηση Μανιάτη για τον Μ. Πετσίτη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018 16:17

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined