Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018 20:33

Νέα κόντρα Μπουτάρη - Καλαφάτη για την ονομασία της πΓΔΜ

Νέος γύρος αντιπαράθεσης ξέσπασε σήμερα μεταξύ του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του
επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρου Καλαφάτη για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.
Ο κ. Καλαφάτης χαρακτήρισε αμετανόητο τον κ. Μπουτάρη, καθώς επιμένει στο όνομα «Νέα Μακεδονία» και «επειδή δεν ζητά συγνώμη από τους Θεσσαλονικείς».
Αφορμή για την επίθεση του επικεφαλής των «Εντάξει» στάθηκαν οι πρόσφατες δηλώσεις του πρωθυπουργού της πΓΔΜ για το ονοματολογικό.
«Επιμένει, αμετανόητος, στο να βαπτίζει και να ξαναβαπτίζει τα Σκόπια. Επιμένει στο όνομα “Νέα Μακεδονία”, δηλώνει ότι δεν του αρέσει η ονομασία “Άνω Μακεδονία” και ασκεί αυτό που, ο ίδιος, παραδέχεται ότι δεν κάνει: Εξωτερική πολιτική. Επιμένει ότι ασκεί διπλωματία των πόλεων, ενώ συνομιλεί με τον πρωθυπουργό μιας χώρας κι όχι με τον ομόλογό του δήμαρχο. Αυτό το παραμύθι ας σταματήσει να το λέει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Μας υποβαθμίζει όλους», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.
Εξήγησε ότι χαρακτηρίζει «αμετανόητο» τον δήμαρχο «επειδή δε ζητά συγνώμη από τους Θεσσαλονικείς». «Η δικιά μου πολιτική εκτίμηση είναι ότι τάσσεται στην ίδια γραμμή με την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Με έναν θαρραλέο -κατά την άποψή του- τρόπο, δε σταματά να δηλώνει ότι θα ΄ναι “με το γκουβέρνο”. Αυτή είναι η πολιτική ηθική που εκφράζει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Απαξιώνει τους πολίτες της Θεσσαλονίκης όταν, ουσιαστικά, λέει: “Δε με ενδιαφέρει να διεκδικώ, αλλά να είμαι με το γκουβέρνο” και δεν τάσσεται στο πλευρό της κοινωνίας».
«Προσβάλει, υποβαθμίζει και υποτιμά ένα πάρα πολύ μεγάλο κομμάτι Θεσσαλονικέων. Λειτουργεί ως δήμαρχος... μη Θεσσαλονίκης. Δεν τον ενδιαφέρει ούτε καν να αφουγκραστεί τις ανησυχίες συμπολιτών μας», ανέφερε.
«Χαίρομαι που ο κ. Καλαφάτης παρακολουθεί τις συνεντεύξεις που δίνει ο δήμαρχος», σχολίασε ο Γιάννης Μπουτάρης. Όπως σημείωσε, του προκαλεί εντύπωση που ο κ. Καλαφάτης τον χαρακτήρισε αμετανόητο.
«Να ζητήσω συγνώμη από ποιον; Επειδή έχω διαφορετική άποψη; Με κατηγορεί ότι ασκώ εξωτερική πολιτική. Εγώ μιλάω με το δήμαρχο Σκοπίων. Αυτός που πήγε στο συλλαλητήριο δεν ασκεί εξωτερική πολιτική;», διερωτήθηκε απαντώντας ο κ. Μπουτάρης.
Πηγή: www.voria.gr

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

FocusFM
Ραδ. παραγωγός: FocusFM
Πρόγραμμα: Focus Music Night
Ώρες: 01:00 - 05:00

Ροη ειδησεων

Πυροτεχνουργοί στο σπίτι του Σπύρου Δανέλλη

ΕΛΛΑΔΑ
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 22:48

Πηγές Μαξίμου: Από φαντασία σκίζει η Ν.Δ.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 22:41

Στην Αθήνα το ΔΝΤ την επόμενη εβδομάδα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 19:45

Παραιτήθηκε η Χρυσοβελώνη από τους ΑΝΕΛ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019 19:36

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined