Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 10:44

Καπνός χωρίς...φωτιά

Βγάζοντας… ψεύτρα μια από τις παλιότερες ελληνικές παροιμίες,

προσπαθεί η παγκόσμια καπνοβιομηχανία Philip Morris International να δημιουργήσει καπνικά προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου ώστε να παραμείνει πιστή στο όραμα και την δέσμευσή της για ένα μέλλον με μειωμένες δραστικά τις επιπτώσεις του καπνίσματος στον οργανισμό.

Δεν υπάρχει καπνός χωρίς φωτιά, λέει η παροιμία. Κι όμως υπάρχει πλέον, χάρη σε μια καινοτομία, που βοηθά τις καπνοβιομηχανίες, να ενταχθούν στη νέα εποχή που θέλει το παραδοσιακό κάπνισμα, εκτός από επιβλαβές, να θεωρείται και ξεπερασμένο.

Πρόκειται εν συντομία για ένα σύστημα θέρμανσης του καπνού, που συνδυάζει το παραδοσιακό προϊόν με μια λειτουργία θέρμανσης αντί της καύσης, που το καθιστά προϊόν δυνητικά μειωμένου κινδύνου σε σχέση με το συμβατικό τσιγάρο, αφού βοηθά τον καπνιστή να αποφύγει τις κυριότερες βλαβερές ουσίες που παράγονται από την καύση.

Το σύστημα ονομάζεται IQOS, αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της καπνοβιομηχανίας Philip Morris International, θυγατρική της οποίας στην χώρα μας είναι η γνωστή σε όλους μας Παπαστράτος, ήδη έχει κερδίζει έδαφος διεθνώς, με παρουσία σε περισσότερες από 20 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής αγοράς, ενώ το σημαντικότερο είναι το πως ένα καινοτόμο προϊόν μπορεί να αποτελέσει τον πυρήνα για την δημιουργία χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο ενισχύοντας και διατηρώντας παράλληλα όλη την εφοδιαστική αλυσίδα. 

Όπως αντίστοιχα συνέβη και στην Ελλάδα. Γι’αυτό και η είδηση θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική μια και εξασφαλίζει  τη διατήρηση θέσεων εργασίας ή και τη δημιουργία νέων στη χώρα μας και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, σε πολλές περιοχές της  οποίας, εδώ και δεκαετίες, λόγω εδάφους, ο καπνός αποτελεί σχεδόν μονοκαλλιέργεια, την ώρα που το παραδοσιακό κάπνισμα χάνει διαρκώς οπαδούς διεθνώς.

Η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ, θυγατρική της Philip Morris International, είναι η πρώτη ελληνική καπνοβιομηχανία που τοποθέτησε την καινοτομία αυτή στο κέντρο της δραστηριότητάς της επενδύοντας 300 εκατομμύρια ευρώ στην μετατροπή του εργοστασίου της σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού για το σύστημα IQOS και διατηρώντας παράλληλα την άριστη σχέση που έχει με τους καπνοπαραγωγούς καθώς οι ράβδοι καπνού περιλαμβάνουν πραγματικό καπνό. 

Το σημαντικό είναι πως με το συγκεκριμένο καινοτόμο προϊόν, αποτέλεσμα του οποίου είναι η συγκεκριμένη επένδυση στο εργοστάσιο της Παπαστράτος δημιουργήθηκαν συνολικά 650 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας για την παραγωγή και την εμπορία του, δίνοντας νέα πνοή σε έναν κλάδο, που έμοιαζε να βρίσκεται στο καναβάτσο.

iquos 01

Το IQOS  έκανε την είσοδό του πέρσι στην αγορά της Αθήνας και εδώ και μερικούς μήνες έχει ανοίξει το πρώτο κατάστημα της Θεσσαλονίκης επί της οδού Τσιμισκή 

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Έφη Παφίτου
Ραδ. παραγωγός: Έφη Παφίτου
Πρόγραμμα: Focus Τάδε Έφη
Ώρες: 14:00 - 16:00

Ροη ειδησεων

Ο Τσαβούσογλου επαναφέρει το casus belli για τα 12 μίλια

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 11:15

Αναδρομικά συνταξιούχων – Τα ποσά που δικαιούνται

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 10:27

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined