Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019 21:31

"Κλείδωσε" με βάση την εμπορική αξία η προστασία της α' κατοικίας

Με βάση την εμπορική αξία του ακινήτου θα
γίνεται ο υπολογισμός για το αν πρέπει να ενεργοποιηθεί ή όχι η προστασία της α' κατοικίας στο διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη – Σταθάκη. Αυτό ανέφερε κυβερνητική πηγή που μετείχε στην ευρεία συντονιστική σύσκεψη που έλαβε χώρα στο ΥΠΟΙΚ ενόψει της έλευσης των δανειστών την επόμενη εβδομάδα. 
 
Υπενθυμίζεται ότι υπήρχε διχογνωμία το προηγούμενο διάστημα για το αν ο υπολογισμός θα γίνει με βάση την αντικειμενική αξία ή την εμπορική (που είναι χαμηλότερη). Έτσι, η εν λόγω απόφαση χρήσης της (χαμηλότερης) εμπορικής αξίας φέρεται να ανοίγει τον δρόμο για ευρύτερη κάλυψη, δηλαδή και πιο ακριβών περιοχών...
 
Η ίδια πηγή διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρχει νέα παράταση στον νόμο Κατσέλη πέραν της 28ης Φεβρουαρίου, μεταφέροντας έτσι τη βεβαιότητα ότι θα βρεθεί έως τότε η λύση (σ.σ. το τελευταίο διάσημα εντείνονται οι φόβοι περί νέας καθυστέρησης και των επιπτώσεων που μία τέτοια εξέλιξη θα έχει. 
 
Επισήμανε ότι στο τραπέζι των διαβουλεύσεων που συνεχίσθηκαν και σήμερα σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων βρίσκονται τεχνικές λεπτομέρειες, αλλά και ότι παραμένει η διαφωνία αναφορικά με το όριο αξίας του ακινήτου που θα μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση, καθώς με τις προϋποθέσεις για το "κούρεμα" των δανείων. (σε ποια αναλογία αξίας δανείου προς αξία ακινήτου).
 
Για το θέμα οι τράπεζες συναντώνται την ερχόμενη Δευτέρα, 21 του μηνός, με τον υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη. Την ερχόμενη εβδομάδα -Τρίτη 22 και Πέμπτη 24 Ιανουαρίου- το νέο πλαίσιο του νόμου Κατσέλη θα συζητηθεί σε επίπεδο υπουργών κυβέρνησης και δανειστών. Βασικά ζητήματα για τις τράπεζες αποτελούν η διάρκεια επιμήκυνσης που θα προσφέρουν οι τυποποιημένες ρυθμίσεις που θα χορηγούνται στους οφειλέτες, το επιτόκιο των ρυθμίσεων και το ύψος του προσφερόμενου "κουρέματος". Επίσης, το αν θα ρυθμίζονται όλες οι οφειλές του δανειολήπτη, δηλαδή πέρα από τα δάνεια προς τις τράπεζες, οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και ΔΕΚΟ (κάτι, πάντως, που ισχύει ήδη).
 
 
Μετέωροι οι ΓΓ
 
Άλλη πηγή που μετείχε στη σύσκεψη παραδέχθηκε ότι πλέον είναι άπιαστος ο στόχος της τοποθέτησης μέσω ΑΣΕΠ των Γενικών Γραμματέων εντός των περιθωρίων που θέτουν οι δανειστές. Ο λόγος για ένα από τα 16 προαπαιτούμενα που έπρεπε - εξ αναβολής από την προηγούμενη Άνοιξη – να ολοκληρωθεί έως και τον Δεκέμβριο. "Είναι φορτωμένο το ΑΣΕΠ" σημείωσε χαρακτηριστικά η ίδια πηγή σε ερώτημα για το αν οι τοποθετήσεις θα γίνουν εγκαίρως. Για το αν θα υπάρξει πρόβλημα με τους δανειστές είπε "έχουμε καλύψει τα 5 από 6 (πεδία) που είχαμε", υπονοώντας ότι θα πάθει κάποιος συμβιβασμός.
 
Στην σύσκεψη υπό τον ΥΠΟΙΚ Ευκλείδη Τσακαλώτο μετείχαν ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Δημήτρης Λιάκος, η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου. 
 
capital.gr 

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Εξιχνιάστηκαν υποθέσεις κλοπών στη Δράμα

ΕΛΛΑΔΑ
Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020 12:28

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined