Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2018 20:20

Τ. Πετρόπουλος: Δε θα μειωθούν 1.420.000 συντάξεις, θα αυξηθούν 620.000

«Σε λίγες μέρες θα επιβεβαιωθεί από τους συνταξιούχους: Δε θα περικοπούν οι συντάξεις.
Μάλιστα, 1.420.000 συντάξεις δε θα μειωθούν και σε αυτές πρέπει να προστεθούν και 620.000 συντάξεις που θα αυξηθούν, με μέσο όρο αύξησης περίπου 90 έως 96 ευρώ μηνιαίως» ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας απόψε στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
«Οι αγρότες θα αρχίσουν να έχουν σταδιακά αύξηση στις συντάξεις τους» είπε επίσης ο υφυπουργός Εργασίας, σημειώνοντας πως, παρόλα αυτά, το ΠΑΣΟΚ «θέλει να τους υποβαθμίσει και πάλι στην κατάσταση του ΟΓΑ, που το 2025 δε θα μπορούσε να δώσει τη βασική σύνταξη». «Να το ακούσουν αυτό οι αγρότες. Ότι δηλαδή θέλουν να τους αποσπάσουν από το σώμα των υπολοίπων πολιτών και να τους υποβαθμίσουν σε μια σύνταξη πείνας, ενώ ήδη επιτυγχάνεται και θα επιβεβαιωθεί η αύξηση συντάξεων για τους αγρότες» είπε ο κ. Πετρόπουλος.
«Ο ελληνικός λαός σάς παρακολουθεί να υπόσχεστε μια άλλη κατάσταση στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με διάλυση του ΕΦΚΑ, με μεταφορά της επικουρικής ασφάλισης στον ιδιωτικό χώρο, δηλαδή πλήρη κατάρρευση κάθε παροχής της επικουρικής σύνταξης» ανέφερε ο υφυπουργός. «Αυτά ακούμε από τη Ν.Δ. Δεν ακούμε ενίσχυση των δικαιωμάτων στην κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις. Είναι προδιαγεγραμμένη η μοίρα των συνταξιούχων με την τεράστια καταστροφή που υπόσχεται για το μέλλον η Ν.Δ.» υποστήριξε.
Ο Τάσος Πετρόπουλος σχολίασε και την κριτική για την πολιτική της κυβέρνησης αναφορικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες. «Πώς γίνεται να τους έχουμε κατασπαράξει; πώς γίνεται εμείς να έχουμε σφαγιάσει τους ελεύθερους επαγγελματίες και να έχουμε εισπράξει 1,7 δισ. λιγότερα, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά του νόμου Κατρούγκαλου; Δεν στέκει» είπε, σημειώνοντας ότι παρ' όλα αυτά σημειώθηκε αύξηση εσόδων από ασφαλιστικές εισφορές, καθώς αυξήθηκε η εισπραξιμότητα. Ανέφερε ακόμη ότι η σημερινή κυβέρνηση έδωσε διέξοδο σε χιλιάδες ανθρώπους που δεν είχαν υγεία και δε μπορούσαν να αγοράσουν τα φάρμακά τους επειδή είχαν οφειλές.
«Λέτε ότι διορθώνουμε τον νόμο Κατρούγκαλου. Εκείνο που κάνουμε είναι ότι ξηλώνουμε το παλιό σύστημα. Οι αλλαγές που κάνουμε αφορούν παλιές καταστάσεις» δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας και ανέφερε ενδεικτικά:
Επιστροφή εισφορών που κακώς είχαν παρακρατηθεί.
Ασφαλιστική ικανότητα σε ανθρώπους που δε μπορούσαν να πάρουν φάρμακα και δεν είχαν υγεία.
Αναδρομική ασφάλιση στους σχολικούς φύλακες που είχαν απολυθεί, προσλήφθηκαν και καλύφθηκαν πλήρως.
Μείωση της εισφοράς όσων έχουν 40 χρόνια ασφάλισης.
Δυνατότητα με μια απλή δήλωση να γίνεται κάποιος ασφαλισμένος αγρότης, ενώ παλαιότερα έπρεπε να περιμένει δύο και τρία 3 χρόνια.
Δόθηκε εξωϊδρυματικό επίδομα στους πάσχοντες.
Δόθηκε στους αγρότες δυνατότητα μειωμένης εξαγοράς.
Δόθηκε δυνατότητα όσοι έχουν εισόδημα μέχρι 4.923 ευρώ να μπορούν να καλλιεργούν χωρίς καταβολή εισφορών και χωρίς περικοπή σύνταξης.
«Αν δείτε όλες τις διατάξεις, δεν έχουμε καθόλου αλλοιώσει ούτε τη δομή, ούτε την ουσία του Ν. 4387. Αντιθέτως, έχουμε ενισχύσει πλευρές του και λύσαμε προβλήματα σωρευμένα από δεκαετίες» είπε ο κ. Πετρόπουλος.
Πηγή: ΑΜΠΕ

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Ο Τσιτσιπάς ισοπέδωσε τον Μεντβέντεβ!

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 19:22

Γαλλία: Σεισμός 5,4 Ρίχτερ - Τέσσερις τραυματίες

ΚΟΣΜΟΣ
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 17:42

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined