Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 06:40

Επιχειρηματίας εξηγεί γιατί δίνει μπόνους 2.000 δολάρια στους υπαλλήλους του

Από το 2011, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας SteelHouse, Μαρκ Ντάγκλας είχε δύο πολιτικές που μεταμόρφωσαν τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας του.

Όχι μόνο οι εργαζόμενοι στην εταιρεία μάρκετινγκ και διαφήμισης παίρνουν ένα μπόνους 2.000 δολαρίων για διακοπές της επιλογής τους, αλλά όλη η εταιρεία δικαιούται ένα τριήμερο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, το οποίο ο Ντάγκλας ονομάζει «SteelHouse Days».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πολιτικές αυτές προσέλκυσαν ταλαντούχους ανθρώπους και βελτίωσαν την εταιρεία.Ακολουθούν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η πολιτική λειτουργεί τόσο καλά, σύμφωνα με τον Ντάγκλας:

Ο ελεύθερος χρόνος δίνει στους ανθρώπους την ευκαιρία να επαναφορτίζουν τις μπαταρίες τους
Ο πιο προφανής λόγος είναι πως οι άνθρωποι εργάζονται λιγότερο και έχουν περισσότερο χρόνο για να απολαύσουν τις δραστηριότητές τους. Σε συνδυασμό με το επίδομα διακοπών, τα μέλη της ομάδας λαμβάνουν επίσης πέντε επιπλέον ημέρες – μία κάθε μήνα που δεν έχει σχέση με το τριήμερο Σαββατοκύριακο. Το αποτέλεσμα είναι πως όλοι επανέρχονται γεμάτοι ενέργεια και ενθουσιασμένοι που θα κάνουν τη δουλειά τους.

Η πολιτική ενθαρρύνει την ομαδική εργασία μεταξύ των μελών του προσωπικού
Οι SteelHouse Days δεν είναι σαν τις κανονικές αργίες ή τις πληρωμένες ημέρες άδειας, λέει ο Ντάγκλας. Δεδομένου ότι ολόκληρη η εταιρεία είναι κλειστή, κανείς δεν κοιτάζει το τηλέφωνό του για να απαντήσει σε ένα άλλο μέλος της ομάδας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, πολλοί εργαζόμενοι να ταξιδεύουν μαζί και να δημιουργούν μια αίσθηση ενότητας μεταξύ της εταιρείας.

«Νομίζω πως είναι σημαντικό να μπορούν όλοι να αφήνουν κατά μέρος κυριολεκτικά τη δουλειά τους» δήλωσε ο Ντάγκλας. Κι ενώ κάνουν διάλειμμα από τη δουλειά τους, δημιουργούν επίσης φιλίες που συμβάλλουν την αύξηση της παραγωγικότητας στο γραφείο.

Η νοοτροπία του δούναι και λαβείν βγάζει τον καλύτερο εαυτό των ανθρώπων
Οι άνθρωποι αναγνωρίζουν πόσο σημαντικά είναι τα οφέλη αυτά, λέει ο Ντάγκλας. «Όλοι δουλεύουν πολύ σκληρά, αλλά νομίζω ότι νιώθουν πως είναι μια διαδικασία δούναι και λαβείν» είπε.
 

Η ισορροπία μεταξύ ζωής και εργασίας προσελκύει κορυφαία ταλένταΟ Ντάγκλας λέει ότι έχει περίπου 3.000 αιτήματα σύνδεσης στο LinkedIn που τον περιμένουν, σε μεγάλο βαθμός εξαιτίας του γεγονότος πως οι πολιτικές του είναι πολύ δημοφιλείς.Φυσικά, δεν μπορεί να τους προσλάβει όλους. Αλλά όπως λέει, η ομάδα προσλήψεων έχει ακούσει από αμέτρητους υποψηφίους να λένε το πόσο θα ήθελαν να εργαστούν στην SteelHouse επειδή αισθάνονται πως η εταιρεία νοιάζεται για τους υπαλλήλους της.

Οι πελάτες θαυμάζουν την αφοσίωση της εταιρείας στους υπαλλήλους της
Ο Ντάγκλας δήλωσε πως η εταιρεία απολαμβάνει μεγαλύτερη επιτυχία με τους πελάτες της, επειδή τους αρέσει να συνεργάζονται με κάποιον που σκέφτεται πολύ το προσωπικό του.iefimerida.gr

 
 

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Γιάννης Σωπασής
Ραδ. παραγωγός: Γιάννης Σωπασής
Πρόγραμμα: Focus κοινωνία
Ώρες: 18:00 - 19:00

Ροη ειδησεων

Τρεις χώρες με σχολεία πρότυπα

ΚΟΣΜΟΣ
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 16:00

Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γρηγόρης Ψαριανός από το Ποτάμι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 12:35

Η κωμωδία "5ος όροφος" έρχεται στο θέατρο Σοφούλη

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 11:52

Χωρίς νερό μέχρι το μεσημέρι περιοχή της Θεσσαλονίκης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 11:32

Συνελήφθη Έλληνας υπαξιωματικός στον Εβρο

ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 10:07

Προβλήματα λόγω ομίχλης στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 09:24

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined