Τρίτη, 02 Ιουνίου 2020 20:41

Αποφασισμένος να τελειώσει το παιχνίδι στη Λιβύη ο Ερντογάν: Νέα μεγάλη επίθεση νοτίως της Τρίπολης

Οι δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που υποστηρίζονται σε μεγάλο βαθμό από τους μισθοφόρους του Ερντογάν ξεκίνησαν μια μεγάλη επίθεση στη νότια Τρίπολη την Τρίτη, καθώς προσπάθησαν να καταλάβουν αρκετές περιοχές από τον αντίπαλο Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA).

Σύμφωνα με αναφορές από τη νότια Τρίπολη, οι δυνάμεις του GNA ξεκίνησαν μια σειρά επιθέσεων κατά μήκος του άξονα Al-Ramlah, με αποτέλεσμα σοβαρές συγκρούσεις με τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης.

Με τη βοήθεια που παρέχουν οι Τούρκοι μισθοφόροι ο στρατός του Σάρατζ «κατάφερε να σημειώσει σημαντική πρόοδο στο νότιο μέρος της πρωτεύουσας» αναφέρουν οι πηγές.

Τα μέσα ενημέρωσης υπέρ του GNA ανέφεραν ότι οι τουρκικές υποστηριζόμενες δυνάμεις έχουν ήδη καταλάβει τον άξονα Al-Ramlah. Ωστόσο, αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Την ίδια ώρα, ο στρατός του Χάφταρ πανηγυρίζει καθώς, σύμφωνα με δική τους ανακοίνωση, στις συγκρούσεις σκοτώθηκε ένας Στρατηγός του GNA

Ο Ερντογάν είναι αποφασισμένος να κερδίσει στη Λιβύη

Επιπλέον τουρκικές δυνάμεις φέρονται να αποβιβάστηκαν στην Λιβύη, για να πολεμήσουν στο πλευρό του στρατού του Σάρατζ την ώρα που οι δύο κυβερνήσεις αποφάσισαν να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Αν και οι πληροφορίες δεν έχουν διασταυρωθεί, ο εκπρόσωπος Τύπου του Εθνικού Στρατού της Λιβύης, υπό τον στρατάρχη Χάφταρ, κατηγόρησε την Τουρκία ότι στέλνει πλοία με μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων στο λιμάνι της Μισράτα, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) και οι συμμαχικές του πολιτοφυλακές.

«Ένα τουρκικό πλοίο εντοπίστηκε να κινεί τεθωρακισμένα M60 που ανήκουν στην τουρκική εταιρεία CIRKIN», δήλωσε ο Mismari, εκπρόσωπος τύπου του LNA στον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook.

 

Πηγή: onalert.gr

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Ροδόπη: Δασική πυρκαγιά στις Σάπες

ΕΛΛΑΔΑ
Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 19:36

Θανατηφόρο τροχαίο στη Θεσσαλονίκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 17:37

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined