Τετάρτη, 15 Μαΐου 2019 22:27

Πούτιν: Πιο εύκολα συνεργαζόμαστε με τον Ερντογάν, παρά με την ΕΕ -Αποφασίζει κάτι και το κάνει

«Ο Ερντογάν αποφασίζει κάτι και το κάνει», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, εξηγώντας την άποψή
του ότι η Μόσχα συνεργάζεται καλύτερα με την Αγκυρα, παρά με την ΕΕ.
Ο Πούτιν, μετά τις συνομιλίες του με τον πρόεδρο της Αυστρίας Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, επισήμανε ότι η συνεργασία της Ρωσίας με την ΕΕ θα ήταν καλύτερη χωρίς τις κυρώσεις, αλλά και τις καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων από τις Βρυξέλλες. «Με τους Τούρκους είναι πιο εύκολο να συνεργαζόμαστε παρά με τους Ευρωπαίους. Ο Ερντογάν αποφασίζει κάτι και το κάνει. Εδώ (στην ΕΕ) πρέπει να συμφωνήσουν 27 χώρες, επί χρόνια μασάμε την τσίχλα και τίποτα δεν συμβαίνει. Αυτό είναι θλιβερό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βλαντιμίρ Πούτιν, που σημείωσε ότι η ΕΕ είναι ο μεγαλύτερος εταίρος της Μόσχας, καθώς οι εμπορικές συναλλαγές έφτασαν τα 300 δισ. ευρώ.
Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε και στις προσπάθειες των ΗΠΑ να ακυρώσουν τον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream-2 στην Ευρώπη. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκανε λόγο για «εκδήλωση αθέμιτου ανταγωνισμού» και συμπλήρωσε: «Τίποτα άλλο δεν βρίσκεται πίσω από αυτό». Την Τρίτη έγινε γνωστό ότι Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί γερουσιαστές ετοιμάζουν νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων σε ευρωπαϊκές εταιρείες και ιδιώτες που εμπλέκονται με την κατασκευή του Nord Stream 2.
Ο Πούτιν διαβεβαίωσε τον Αυστριακό ομόλογό του ότι η Ρωσία θα προχωρήσει μέχρι τέλους στην κατασκευή του αγωγού, εξαίροντας την υποστήριξη της Αυστρίας προς το έργο αυτό. Η κατασκευή του Nord Stream-2 εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα όλη της Ευρώπης, υπογράμμισε ο Πούτιν και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι «το ζωτικής σημασίας ενδιαφέρον για έργα αυτού του είδους θα υπερισχύσει παρόλα αυτά». Ακόμη, εκτίμησε ότι οι ευρωπαϊκές εταιρείες θα αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώπιον των οικονομιών των χωρών τους. Από αυτό το έργο εξαρτάται η ανταγωνιστικότητα τους, χωρίς την οποία η ενέργεια θα κοστίζει πιο ακριβά, συμπλήρωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Πηγή: iefimerida.gr

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

FocusFM
Ραδ. παραγωγός: FocusFM
Πρόγραμμα: Focus Music Night
Ώρες: 01:00 - 05:00

Ροη ειδησεων

Φωτιά ξέσπασε στον Ασπρόπυργο

ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 15:12

Εργασίες από αύριο στην Περιφερειακή

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2019 14:42

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined