Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 08:19

Η Νέα Ζηλανδία απαγόρευσε και το «μανιφέστο» του μακελάρη

Η κατοχή είτε η διανομή του «μανιφέστου» του λευκού εθνικιστή που σκότωσε 50 ανθρώπους στις τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κράιστσερτς κρίθηκε παράνομη στη Νέα Ζηλανδία, ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος σε ζητήματα λογοκρισίας Ντέιβιντ Σανκς.


Ο Σανκς χαρακτήρισε επισήμως το έγγραφο των 74 σελίδων που φέρεται να συνέταξε ο τρομοκράτης, δράστης των πολύνεκρων επιθέσεων σε δύο τεμένη, «ανάρμοστο», καθιστώντας αδίκημα την «κατοχή ή τη διανομή» του.

«Αλλοι αναφέρονται σε αυτή τη δημοσίευση ως ‘μανιφέστο’, αλλά εγώ το θεωρώ άξεστο φυλλάδιο που προάγει τον φόνο και την τρομοκρατία. Είναι ανάρμοστο με βάση τη νομοθεσία της Νέας Ζηλανδίας», υπογράμμισε ο Σανκς σε ανακοίνωσή του.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η απαγόρευση του εγγράφου από τις κρατικές αρχές, αποτελεί «αιτιολογημένο όριο στην ελευθερία της έκφρασης».

«Υπάρχει σημαντική διάκριση που πρέπει να γίνει μεταξύ ‘εκφράσεων μίσους’ που μπορεί να απορρίπτονται από πολλούς ορθώς σκεπτόμενους ανθρώπους αλλά είναι νόμιμο να διατυπώνονται, αλλά αυτού του είδους η δημοσίευση σκοπίμως συντάχθηκε για να εμπνεύσει τον φόνο και την τρομοκρατία», τόνισε ο Σανκς, προσθέτοντας ότι «υπερβαίνει τα όρια».

Λεπτά πριν εξαπολύσει τις επιθέσεις του, ο μακελάρης κοινοποίησε στο Διαδίκτυο έγγραφο το οποίο έστειλε στην πρωθυπουργό της χώρας Τζασίντα Αρντερν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αρχές έκριναν επίσης παράνομο το 17λεπτο βίντεο που ανάρτησε ο τρομοκράτης καταγράφοντας ζωντανά τις επιθέσεις του.

Πηγή: ΑΠΕ

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

"Μετά τη Θήβα" στο Θέατρο Αθήναιον

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 14:35

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined