Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018 21:31

Μέι: Δεν υποχωρώ από την συμφωνία για το Brexit ούτε αφήνω την πρωθυπουργία

Αποφασισμένη να επιμείνει στην συμφωνία για τους όρους του Brexit και να παραμείνει
στην πρωθυπουργία έως ότου να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.
Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου η Συντηρητική ηγέτιδα υποστήριξε πως η συμφωνία που πέτυχε με τις Βρυξέλλες συνάδει με την εντολή που έδωσε ο λαός στο δημοψήφισμα του 2016. Τόνισε πως εάν η υφιστάμενη συμφωνία απορριφθεί το Ηνωμένο Βασίλειο θα εισέλθει σε περίοδο αβεβαιότητας για το μέλλον.
«Η συμφωνία αποδίδει [όσα υποσχεθήκαμε]. Θα το δω έως το τέλος; Ναι», είπε η κ. Μέι, που προγραμματίστηκε στον απόηχο της παραίτησης τεσσάρων στελεχών της κυβέρνησης και της ενδοκομματικής πρότασης μομφής που κατατέθηκε σε βάρος της.
Επισήμανε πως θα συνεχίσει να κάνει την δουλειά της, που είναι να φέρει στην Βουλή την καλύτερη δυνατή συμφωνία «για το εθνικό συμφέρον».
Ερωτηθείσα εάν προτίθεται να παραιτηθεί εάν ακολουθήσουν κι άλλες παραιτήσεις η κ. Μέι απάντησε εμμέσως αρνητικά, επικαλούμενη ένα από είδωλά της στο άθλημα του κρίκετ που «επέμενε» στο έργο του.
Η πρωθυπουργός άφησε αιχμές κατά όσων την αμφισβητούν λέγοντας πως «το να είσαι ηγέτης σημαίνει να λαμβάνεις τις σωστές αποφάσεις κι όχι τις εύκολες αποφάσεις».
Υπογράμμισε πως ουδείς έχει παρουσιάσει εναλλακτικό σχέδιο για το Brexit. Όσον αφορά την κριτική που έχει δεχτεί για την Βόρεια Ιρλανδία, η κ. Μέι σημείωσε ότι μία τέτοια πρόνοια θα ήταν αναγκαία σε κάθε είδος συμφωνίας, ώστε να αποφευχθεί η επαναφορά «σκληρού» συνόρου στην Ιρλανδία.
Το επόμενο κρίσιμο βήμα για την κυβέρνηση Μέι είναι η ψηφοφορία επί της συμφωνίας στην Βουλή των Κοινοτήτων, που αναμένεται να λάβει χώρα σε περίπου τέσσερις εβδομάδες.
Η κ. Μέι απέφυγε να διαβεβαιώσει ότι θα διασφαλίσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, με δεδομένη την αποχώρηση υπουργών από την κυβέρνησή της και την αντίθεση των ευρω-σκεπτικιστών βουλευτών της.
Ανέφερε αντ' αυτού πως όπως όλοι οι βουλευτές θα πρέπει να αξιολογήσουν εάν η συμφωνία κάνει πραγματικότητα το αίτημα του λαού για Brexit και συνάμα είναι προς το συμφέρον των περιφερειών τους, καθώς προστατεύονται το εμπόριο και θέσεις εργασίας.
Πηγή: www.skai.gr

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

FocusFM
Ραδ. παραγωγός: FocusFM
Πρόγραμμα: Focus Μουσική
Ώρες: 15:00 - 16:00

Ροη ειδησεων

Χωρίς νερό περιοχή της Θεσσαλονίκης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 13:09

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined