Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018 21:52

ΠΓΔΜ: Βαθαίνει το ρήγμα στους κόλπους του VMRO

Ξεχωριστή Κοινοβουλευτική Ομάδα σχημάτισαν οι οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης, που
στην ψηφοφορία της 19ης Οκτωβρίου στη Βουλή της ΠΓΔ της Μακεδονίας ψήφισαν υπέρ της πρότασης της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών σχετικά με την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Οι επτά από τους οκτώ αυτούς βουλευτές ανήκαν στο VMRO-DPMNE, το οποίο, αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, τους διέγραψε από τις τάξεις του, ενώ μία βουλευτής προέρχεται από το μικρό «Σοσιαλιστικό Κόμμα», το οποίο συνεργάζεται με το VMRO-DPMNE.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επόμενο διάστημα, ορισμένοι ακόμη βουλευτές του VMRO-DPMNE, που φέρονται να διαφωνούν με την αδιάλλακτη γραμμή της ηγεσίας του κόμματος στο θέμα της επίλυσης της ονομασίας και της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναμένεται να μεταπηδήσουν στη νέα Κοινοβουλευτική Ομάδα που σχημάτισαν οι οκτώ βουλευτές της αντιπολίτευσης.
Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι ισχυροί κλυδωνισμοί στο εσωτερικό του VMRO-DPMNE, μετά τις διαγραφές βουλευτών και στελεχών του κόμματος.
Ο πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της ΠΓΔΜ και ένα από τα στελέχη με μεγάλη επιρροή στο VMRO-DPMNE, Σάσο Μιγιάλκοφ (πρώτος εξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι), ο οποίος διαγράφηκε την περασμένη εβδομάδα από το κόμμα, με ανοιχτή επιστολή του, κατηγόρησε ευθέως τον αρχηγό του VMRO-DPMNE, Χριστιάν Μιτσκόσκι, για ψευδοπατριωτισμό, δίνοντας λαβή, με τον τρόπο αυτό, για νέα «επεισόδια» στο εσωτερικό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αλβανικός κίνδυνος για τη Συμφωνία των Πρεσπών;
Την ίδια ώρα, σε κίνδυνο φέρεται βρίσκεται η εύθραυστη πλειοψηφία των 2/3 της Βουλής της ΠΓΔΜ για τη συνταγματική αναθεώρηση, λόγω των ενστάσεων που φέρεται να διατυπώνουν τα δύο μικρά αλβανικά κόμματα -βασικοί σύμμαχοι του Ζόραν Ζάεφ στη Συμφωνία των Πρεσπών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του «BalkanInsight», τα δύο κόμματα απειλούν με καταψήφιση στις επόμενες δύο ψηφοφορίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος, εφόσον δεν συμπεριληφθεί η αλβανική στις επίσημες γλώσσες του γειτονικού κράτους.
naftemporiki.gr

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Ο Τσιτσιπάς ισοπέδωσε τον Μεντβέντεβ!

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 19:22

Γαλλία: Σεισμός 5,4 Ρίχτερ - Τέσσερις τραυματίες

ΚΟΣΜΟΣ
Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019 17:42

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined