Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 09:18

Στα ράφια της αγοράς το «έξυπνο ηχείο» HomePod της Apple -Ακούει και μιλάει!

Με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός μηνός σε σχέση με τις αρχικές εξαγγελίες

της και αφού έχασε την εορταστική καταναλωτική περίοδο, η Apple παρουσίασε το πολυαναμενόμενο «έξυπνο» ηχείο της HomePod, το οποίο θα ανταγωνισθεί τα άλλα ομιλούντα «smart speakers», όπως τα Google Home και Amazon Echo.

Η νέα συσκευή με ύψος 17,8 εκατοστά, που χρησιμοποιεί τη φωνή της προσωπικής ψηφιακής βοηθού Siri, είναι διαθέσιμη για προ-παραγγελίες από την Παρασκευή και θα αρχίσει να πωλείται στα καταστήματα σε ΗΠΑ, Βρετανία και Αυστραλία από τις 9 Φεβρουαρίου, ενώ θα κυκλοφορήσει σε Γαλλία και Γερμανία την άνοιξη.

Το ηχείο, που ακούει και μιλάει, θα έχει αρχική τιμή 349 δολάρια, που είναι υψηλότερη από τα ανταγωνιστικά προϊόντα. Μεταξύ άλλων, μπορεί να δώσει συμβουλές για το τι μουσική να ακούσει ο χρήστης, να ενημερώσει για τον καιρό, να στείλει μηνύματα, να προσαρμόσει τη θερμοκρασία του χώρου (εφόσον το σπίτι ή το γραφείο είναι «έξυπνο» και μπορεί να «καταλάβει» την εντολή του ηχείου) και ασφαλώς να χρησιμοποιηθεί σα συμβατικό ηχείο για το iPhone (αλλά μόνο για συσκευές με iOS 11.2.5 ή νεώτερο λειτουργικό, δηλαδή όχι για iPhone 5 ή παλαιότερα μοντέλα).


Το «έξυπνο ηχείο» HomePod της Apple

Η αγορά «έξυπνων» ηχείων γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική και ήδη οι Amazon και Google, που προηγήθηκαν στην «κούρσα» (το Echo βγήκε πριν περίπου τρία χρόνια, ενώ το Google Home πριν 14 μήνες) μείωσαν τις τιμές στα δικά τους προϊόντα, για να κάνουν πιο δύσκολη τη ζωή της Apple. Η Amazon χρησιμοποιεί τη φωνή της ψηφιακής βοηθού Alexa και η Google της Google Assistant.

Μεταξύ άλλων, η Apple ελπίζει ότι με τη βοήθεια του HomePod θα αυξήσει τις συνδρομές στην υπηρεσία μουσικής Apple Music και θα ανακόψει την επέλαση του Spotify σε αυτό το πεδίο. Τα smart speakers των Amazon και Google δίνουν φωνητικές εντολές για να παίξουν μουσική από το Spotify, αλλά όχι από το Apple Music.

Προς το παρόν οι Amazon και Google δεν έχουν δώσει στοιχεία για τις έως τώρα πωλήσεις «έξυπνων» ηχείων, αλλά οι αναλυτές εκτιμούν ότι τη μερίδα του λέοντος στην αγορά κατέχει το Amazon Echo και ακολουθεί από απόσταση στη δεύτερη θέση το Google Home. Νέοι «παίκτες» στην αγορά είναι ένα ηχείο από τη Microsoft με τη φωνή της Cortana και ένα που ετοιμάζει η Samsung με τη φωνή της Bixby.

 iefimerida.gr 

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Γιάννης Ρέπιτς
Ραδ. παραγωγός: Γιάννης Ρέπιτς
Πρόγραμμα: Vintage Nights
Ώρες: 23:00 - 01:00

Ροη ειδησεων

Δ. Τζανακόπουλος: Παράσημο η Συμφωνία των Πρεσπών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 22:52

Αυστηρό μήνυμα Βαρθολομαίου προς τη Μόσχα

ΚΟΣΜΟΣ
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 22:08

Στη Βουλή η τροπολογία για το γήπεδο του ΠΑΟΚ

ΕΛΛΑΔΑ
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 21:42

Κοτζιάς: Δεν εκβιάζω και δεν εκβιάζομαι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018 20:39

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined