Κυρίως συννεφιασμένος

15°C

Θεσσαλονίκη

Κυρίως συννεφιασμένος

Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2017 07:30

Ομάδα εθελοντών έχει βάλει στόχο να αποκαλύψει όσο το δυνατόν περισσότερους χάκερ

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι πέφτουν κάθε χρόνο θύματα απατεώνων που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο, ωστόσο δεν είναι μόνο οι αρχές που αναλαμβάνουν πλέον δράση.

Ο λόγος για μια ομάδα καταξιωμένων εθελοντών, οι οποίοι έχουν βάλει ως στόχο να εκθέσουν όσους περισσότερους χάκερ είναι δυνατόν.

«Σπαταλούμε τον χρόνο των χάκερ, σπαταλούμε τους πόρους τους και τους κάνουμε να πιστεύουν ότι δεν είναι τόσο καλοί όσο νομίζουν ότι είναι», δήλωσε στο βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC η Τζιλ -όχι το πραγματικό της όνομα.
Η Τζιλ είναι μέλος ενός παγκόσμιου δικτύου «ανιχνευτών απάτης» (scam baiters), οι οποίοι περνούν τα βράδια τους προσπαθώντας να αποκαλύψουν τους χάκερ, προσποιούμενοι ότι έχουν πέσει θύμα των απατεωνιών τους. 

Οι κομπίνες περιλαμβάνουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα οποία αναφέρεται είτε ότι το πιθανό θύμα έχει κερδίσει πλούσια δώρα σε μια κλήρωση, είτε ότι κάποιος μακρινός συγγενής τους έχει ορίσει ως κληρονόμους μεγάλης περιουσίας.

Μία από τις βασικές τεχνικές που χρησιμοποιεί η ομάδα των εθελοντών είναι να διαρρέουν στο Διαδίκτυο σημαντικές προσωπικές πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει για τους χάκερ καθώς και γραπτές συζητήσεις που έχουν κάνει μεταξύ τους, δήλωσε ο Γουέιν, ένα ακόμα μέλος της ομάδας. 

Στόχος είναι αυτά τα δεδομένα να συμπεριλαμβάνονται στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, ώστε τα πιθανά θύματα να μπορούν να πληκτρολογούν το όνομα του απατεώνα και να καταλαβαίνουν για ποιον πρόκειται.

Ο Γουέιν δήλωσε επίσης ότι τόσο η αστυνομία όσο και άλλες αρμόδιες αρχές χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για τον εντοπισμό των απατεώνων. 

Ο ίδιος διευκρίνισε, τέλος, ότι κανείς από την ομάδα δεν αμείβεται για το έργο που επιτελεί αλλά το κάνουν για τους δικούς τους προσωπικούς λόγους. real.gr 

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

FocusFM
Ραδ. παραγωγός: FocusFM
Πρόγραμμα: Μουσική
Ώρες: 15:00 - 17:00

Ροη ειδησεων

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ - Νταλίκα ανετράπη στον Περιφερειακό

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 13:46

Κύπρος: Βρέθηκε νεκρό νεογνό σε νάϊλον σακούλα

ΚΟΣΜΟΣ
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 11:27

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined