Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017 16:15

HXHTIKO - Πλημμύρισε η Σιθωνία Χαλκιδικής - Να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα ζητήσει ο Δήμος - Τι είπε στον FOCUS FM ο Προιστ. Πολιτ. Προστασίας

Σοβαρά προβλήματα στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής προκάλεσε το κύμα κακοκαιρίας,
που συνεχίζεται με έντονη βροχόπτωση ακόμη σε σχεδόν όλη την Κεντρική Μακεδονία.
Από το πρωί στη Σιθωνία Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στην περιοχή από τον Μαρμαρά και την Τορώνη μέχρι τη Συκιά σημειώνονται πλημμύρες και πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα.
Ο δήμος έχει ήδη καταθέσει αίτημα για να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς τα προβλήματα εντοπίζονται σε πολλά μέτωπα ενώ από τις πλημμύρες έχουν υποστεί ζημιές και ξενοδοχειακές μονάδες.
Η Περιφέρεια  συνιστά στους πολίτες για τις επόμενες 10 ώρες να μη μετακινούνται στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής, προκειμένου και οι ίδιοι να μην ταλαιπωρούνται, να μη δημιουργείται κυκλοφοριακή συμφόρηση και να διευκολύνεται το έργο των συνεργείων και των μηχανημάτων που σπεύδουν για να ομαλοποιήσουν την κατάσταση.
Επιτόπου βρίσκονται δυνάμεις της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής.
Τα μηχανήματα της περιφέρειας βρίσκονται στο οδικό δίκτυο της Σιθωνίας, με εντολή του περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα, για να καθαρίζονται οι δρόμοι από πέτρες και λάσπη. Όπως σημείωσε στον FOCUS FM ο ΠροΪστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κέντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης "είναι δύσκολο να καταμετρηθούν οι ζημιές λόγω του όγκου του νερού ο οποίος ξεπερνά το μισό μέτρο". Όπως ειπε ο κ. Στεργιάδης αυριο θα συγκληθεί συμβούλιο ώστε με την υποχώρηση των φαινομένων και τη βελτίωση του καιρού που προβλέπεται να εκτιμηθεί καλύτερα η κατασταση.
Τις κατολισθήσεις προσπαθεί αν αποτρέψει η Περιφέρεια. Εκκενώθηκε το κάμπινγκ στην Τριστινίκα. Πλημμύρισαν καταστήματα, ταβέρνες, υπόγεια και σπίτια.
Προβλήματα και αστην Ιερισσό και την Ουρανούπολη.  
Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε παιδική κατασκήνωση ανάμεσα στη Μεταμόρφωση και το Βατοπέδι Χαλκιδικής.

Media

{YouTube}
{/YouTube}

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα αυτήν την στιγμή.

Ροη ειδησεων

Πρ. Παυλόπουλος: Τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ 2019 η Ινδία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 22:41

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined