Τετάρτη, 03 Ιουνίου 2020 16:39

Δ.Ι.Σ Εκκλησίας της Ελλάδας: «Αδιαπραγμάτευτο το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας»

Εμμένει στις θέσεις της η Εκκλησία της Ελλάδος σε ότι αφορά την Θεία Κοινωνία.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος μάλιστα διαχωρίζει την θέση της τόσο από το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και από το Πατριαρχείο Ρουμανίας.

«Το Ιερό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας παραμένει αδιαπραγμάτευτο όπως μας παρεδόθη από την περί αυτού διδασκαλία της Ορθοδόξου Παραδόσεως και των αγίων Πατέρων της αγίας μας Εκκλησίας» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η εκκλησία της Ελλάδας.

Να σημειώθεί ότι το Πατριαρχείο Ρουμανίας είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία καλούσε τους πιστούς που φοβούνται να κολλήσουν τον κορονοϊό από το κοινό ποτήριο της Θείας Κοινωνίας την επιλογή να κοινωνούν με κουτάλι από το σπίτι τους. Επίσης το Οικουμενικό Πατριαρχείο είχε καλέσει τους πιστούς να εναρμονίζονται τόσο με τις υγειονομικές οδηγίες του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, όσο και με τις σχετικές υποδείξεις και νομοθετικές διατάξεις των κρατών.

 

Παράλληλα στην ίδια ανακοίνωση από την Εκκλησία της Ελλάδας επισημάινεται ότι «η Γιόγκα τυγχάνει απολύτως ασυμβίβαστη με την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας και δεν έχει καμία θέση στην ζωή των Χριστιανών».

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined