Πέμπτη, 09 Απριλίου 2020 13:25

Το νέο πρόγραμμα για την αυτοδιοίκηση: Χρηματοδότηση 2,5 δισ.

«Πανίσχυρο εργαλείο» στα χέρια της αυτοδιοίκησης χαρακτήρισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος το νέο πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης, που παρουσίασε σήμερα.

Το πρόγραμμα θα εξελιχθεί έως τα τέλη του 2023 και διαθέτει διασφαλισμένους πόρους 2,5 δισ. ευρώ τουλάχιστον και δυνατότητα πρόσθετης χρηματοδότησης. Πόροι που προέρχονται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία συμμετέχει με 1,5 δισ.

Το πρόγραμμα αφορά την κατασκευή έργων ιδίως στους τομείς της βασικής υποδομής, της ψηφιακής σύγκλισης, της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς και την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας και προστασίας της δημόσιας υγείας και ειδικότερα την άρση των οικονομικών επιπτώσεων από τη διασπορά του κορονοϊού, καθώς και για την εκτέλεση δράσεων και πρωτοβουλιών κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.

«Οι φορείς της Αυτοδιοίκησης πρέπει να αποτελέσουν πυλώνα κοινωνικής συνοχής, ανάπτυξης και ανασυγκρότησης» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας πως μέσω του προγράμματος θα στηριχθούν οι τοπικές κοινωνίες στη διάρκεια του κορονοϊού αλλά θα σχεδιαστεί και η επόμενη μέρα για τους δήμους και τις περιφέρειες με νέες υποδομές, νέα έργα, για να είναι όλες οι πόλεις και οι περιοχές της Ελλάδας ασφαλείς, βιώσιμες, με καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους τους πολίτες.

«Θέτει σε κίνδυνο τα δημόσια συστήματα, τις αντοχές των οικονομιών και των κοινωνιών. Η έκταση και οι επιπτώσεις είναι πολύ μεγαλύτερες και χρειάζονται άμεσες, δραστικές και συνεκτικές λύσεις», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας για την κρίση λόγω κορονοϊού. Μεταξύ των δράσεων που θα καλύψει, όπως είπε, το πρόγραμμα είναι έργα υποδοχής, παρεμβάσεις πολιτικής προστασίας, στήριξη ευπαθών ομάδα, πρωτοβουλίες ψηφιακής σύγκλισης κ.ά.

Την ανάγκη ενίσχυσης του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, ώστε την επόμενη μέρα του κορονοϊού να πάρει μπρος η οικονομία. «Στόχος είναι να κάνουμε τη ζωή των Ελλήνων πολιτών ακόμη καλύτερη» ανέφερε, υποστηρίζοντας πως το πρόγραμμα θα δώσει τη δυνατότητα για παράδειγμα σε δήμους που δεν διαθέτουν τεχνικές υπηρεσίες να υλοποιήσουν έργα και να αξιοποιήσουν πόρους που θα έμεναν αδιάθετοι.

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Νέες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

ΕΛΛΑΔΑ
Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 19:19

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο

ΕΛΛΑΔΑ
Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 17:10

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined