Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020 19:19

Προανακριτική: Με “κουκούλες” η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων προτείνει με επιστολή η Τουλουπάκη

Η κ. Τουλουπακη με την επιστολή της προς την Προανακριτική προτείνει η εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων να γίνει από διαφορετικές αίθουσες και με ηλεκτρονικά μέσα, αναφορικά με την κατάθεσή τους, Τρίτη και Τετάρτη, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ η πρόταση της κ. Τουλουπάκη προς την προανακριτική είναι γνωμοδοτική και όχι δεσμευτική για την τελική επιλογή των μελών της ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης ως προς τις συνθήκες εξέτασης των αποκαλούμενων «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

 

Η επιστολή της Εισαγγελέως Διαφθοράς, διαβιβάστηκε στην Προανακριτική που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μία μόλις ημέρα μετά την επιστολή της αρμόδιας Διεύθυνσης της ΓΑΔΑ, με την οποία αναγνωρίζεται – πάντα κατά πληροφορίες του ΣΚΑΙ- η δικαιοδοσία της Επιτροπής να επιλέξει η ίδια τον τρόπο εξέτασης ανάμεσα στη μετάδοση ήχου με αλλοιωμένη φωνή από διαφορετικό δωμάτιο και την αυτοπρόσωπη παρουσία των μαρτύρων χωρίς κουκούλες, μάσκες, ή περούκες, αφού όπως φέρεται να επισημαίνει χαρακτηριστικά στην περίπτωση της δια ζώσης εξέτασης η υπηρεσία δεν διαθέτει εξοπλισμό απόκρυψης ή αλλοίωσης των χαρακτηριστικών τους, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το νόμο.

Το ΚΙΝΑΛ σε σχόλιό του για την επιστολή Τουλουπάκη στην Προανακριτική τόνισε πως «Κατανοούμε την κα Τουλουπάκη και τον φόβο της, αλλά τη διαβεβαιώνουμε ότι η αλήθεια θα αποκαλυφθεί και δεν πρόκειται να μείνει κρυφή κάτω από την κουκούλα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του επιμένει πως ο νόμος απαγορεύει την απευθείας εξέταση των προστατευόμενων μελών χωρίς να αλλοιωθούν τα φυσικά τους χαρακτηριστικά.

 

Πηγή:  newsit.gr

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined