Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019 22:29

Υπόθεση Novartis: Αυτοσυγκράτηση και εμπιστοσύνη στα δικαστικά όργανα ζητά η Ξένη Δημητρίου

Η Ξένη Δημητρίου έκανε έκκληση για επίδειξη αυτοσυγκράτησης, στην υπόθεση Novartis,
μετά τις νέες αποκαλύψεις.
Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου απέφυγε να πάρει θέση για τις «βόμβες» Ιωάννη Αγγελή για την υπόθεση Novartis, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα ερχόταν σε αντίθεση με την έννοια της δικαστικής δεοντολογίας, τη στιγμή που η υπόθεση είναι στο στάδιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ έχει κινηθεί διαδικασία ποινικής έρευνας και πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης, για τα όσα καταγγέλλει ο αντιεισαγγελέας.
Παράλληλα όμως, η κ. Δημητρίου τονίζει ότι επιβάλλεται η επίδειξη εμπιστοσύνης στα αρμόδια ανεξάρτητα όργανα και ζήτησε αυτοσυγκράτηση, προκειμένου να μην αφήνονται περιθώρια παρερμηνειών από όσους θέλουν να προσβάλουν το κύρος της Δικαιοσύνης.
Η δήλωση της Ξένης Δημητρίου για τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis
«Η τοποθέτηση από μέρους μας, σχετικά με τις τελευταίες δηλώσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, συναδέλφου μας εισαγγελικού λειτουργού, για υπόθεση μεγάλου δημόσιου ενδιαφέροντος, θα ερχόταν σε αντίθεση με το ελάχιστο περιεχόμενο της έννοιας της δικαστικής δεοντολογίας, που τηρούμε με αφοσίωση επί σαράντα ένα χρόνια, τη στιγμή μάλιστα, που η υπόθεση αυτή βρίσκεται στο στάδιο της ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, αλλά και που έχει ήδη κινηθεί, τόσο η διαδικασία ποινικής έρευνας, όσο και η διαδικασία πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης για τα καταγγελλόμενα από τον ίδιο ζητήματα.
Την ώρα αυτή, επιβάλλεται η επίδειξη εμπιστοσύνης στα αρμόδια ανεξάρτητα δικαστικά όργανα που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως σε όλα τα παραπάνω, και η επίδειξη αυτοσυγκράτησης, προκειμένου να μην αφήνονται περιθώρια για παρερμηνείες από όσους θα ήθελαν να προσβάλουν το κύρος της Δικαιοσύνης».
Πηγή: iefimerida.gr

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Στο 22% η διαφορά Ν.Δ - ΣΥΡΙΖΑ σε νέα δημοσκόπηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 13:39

Ο καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σάββατο, 30 Μαΐου 2020 09:07

Νέες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 19:10

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined