Πέμπτη, 16 Μαΐου 2019 20:29

Μπράχος – Οι ελληνικές επιχειρήσεις σε καλύτερη μοίρα με τις Πρέσπες

Την εκτίμηση πως οι ελληνικές επιχειρήσεις βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα, αναφορικά
με τα εμπορικά σήματα, μετά τη συμφωνία των Πρεσπών και δη με την έναρξη των εργασιών της «Διεθνούς Ομάδας Εμπειρογνωμόνων» της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Μπράχος.
Όπως τόνισε ο κ. Μπράχος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά από συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας και «οι δύο πλευρές συμφωνήσαμε και θέσαμε τα πολιτικά θεμέλια για να συγκληθεί η πρώτη σύνοδος ολομέλειας τον Ιούνιο».
Παράλληλα, οι δυο πλευρές υπέγραψαν και απέστειλαν επιστολές στην IPO (Intellectual Property Office) της ΕΕ και στον WIPO (World Intellectual Property Organization) αντιστοίχως, καλώντας τους να διορίσουν εμπειρογνώμονες ώστε να συμβουλεύουν ad hoc την εν λόγω ομάδα.
«Αυτό το στέρεο βήμα, άρρηκτα συνδεδεμένο με τον θεσμοθετημένο διάλογο των επιχειρηματικών κοινοτήτων, είναι απτή απόδειξη της πλήρους δέσμευσης των χωρών μας στη Συμφωνία Πρεσπών και της συνεχιζόμενης δέσμευσής μας στην εμβάθυνση της συνεργασίας προς όφελος των διμερών δεσμών και της περιοχής ως συνόλου» σημείωσε ο κ. Μπράχος υπογραμμίζοντας πως δεν μπορούν να επιβληθούν λύσεις, αλλά να γίνουν συμβιβασμοί από τις δυο πλευρές.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Ευστάθιος Κουτσοχήνας που μετέχει στις συναντήσεις σημείωσε πως «στη σημερινή τέθηκαν οι βασικοί άξονες που πρέπει να κινηθούμε. Η Διεθνής Ομάδα Εμπειρογνωμόνων θα επιλύσει ζητήματα εξωδικαστικά».
Αξίζει να σημειωθεί πως στην ομάδα των εμπειρογνωμόνων συμμετέχουν πέντε μέλη από την ελληνική πλευρά και πέντε από την γείτονα χώρα. Μάλιστα τον Ιούνιο θα γίνει και συνάντηση των επιχειρηματικών φορέων των δυο πλευρών προκειμένου να τροφοδοτήσουν την όλη διαδικασία με ερωτήματα και επισημάνσεις.
Όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας, ο όρος Μακεδονία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις εταιρείες της γειτονικής χώρας, αλλά ο προσδιορισμός δηλαδή «μακεδονικός».
Ωστόσο όπως διευκρίνισε η πλειονότητα των επιχειρήσεων της Βόρειας Μακεδονίας έχει κατοχυρωμένες επωνυμίες μόνο στα στενά όρια της χώρας, σε αντίθεση με τις ελληνικές που έχουν κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
«Έχουμε ξεκαθαρίσει στους συνομιλητές μας πως η κατεύθυνση των ελληνικών συζητήσεων εδράζεται στο ευρωπαϊκό δίκαιο και δεν πρόκειται να παρεκκλίνουμε από αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε ο κ. Μπράχος.
Πηγή: www.voria.gr

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Νίκος Πετρουλάκης
Ραδ. παραγωγός: Νίκος Πετρουλάκης
Πρόγραμμα: Αθλητικό Μαγκαζίνο
Ώρες: 17:00 - 19:00

Ροη ειδησεων

Το προφίλ του εμπρηστή

ΕΛΛΑΔΑ
Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 15:00

Μπράβοι εναντίον ΑΑΔΕ

ΕΛΛΑΔΑ
Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 10:52

Σεισμός στη Ζάκυνθο

ΕΛΛΑΔΑ
Σάββατο, 17 Αυγούστου 2019 09:54

Πάνω από το Αιγαίο τουρκικό κατασκοπευτικό

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 17:27

Σε ποιες περιοχές έρχονται βροχές και καταιγίδες

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 16:37

Σαμοθράκη: Συνεχίζει τα δρομολόγια το «Αndros Jet»

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 16:35

Λέκκας: Υπάρχει πιθανότητα για τσουνάμι στην Κω

ΕΛΛΑΔΑ
Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2019 16:34

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined