Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018 14:34

ΠΟΕΔΗΝ: Ανικανότητα κι ανεπάρκεια του ΥΠΕΘΑ στη διαχείριση εγκαυματιών και τραυματιών

Για «σοβαρά λάθη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην περισυλλογή των πυρόπληκτων και την περίθαλψη των εγκαυματιών» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως υποστηρίζει, «ο κ. Καμμένος έστειλε σκάφη για να περισυνελλέξει τους πυρόπληκτους από το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι 6 ώρες μετά, χωρίς να συνοδεύονται από γιατρούς για να κάνουν τη διαλογή στην επιβίβαση, όπου προηγήθηκαν οι πιο δυνατοί και όχι οι τραυματίες. Τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία ήταν σε επιφυλακή, χωρίς τελικά να διακομιστεί εκεί ούτε ένας εγκαυματίας, αν και έγινε χαμός».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «ο κ. Καμμένος αυτοαποθεώνεται ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα έκανε όλα τέλεια στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας στην ανατολική Αττική τη Δευτέρα. Μάλιστα ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας ότι εκείνη την ημέρα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία ήταν σε επιφυλακή. Η πραγματικότητα είναι ότι υπήρξε ανικανότητα και ανεπάρκεια στη διαχείριση της κρίσης και ειδικότερα των εγκαυματιών και τραυματιών από τη φωτιά. Στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία, που υποτίθεται ήταν σε ετοιμότητα, δεν διακομίσθη ούτε ένας εγκαυματίας ή τραυματίας από τις πυρκαγιές. Ήταν σε ετοιμότητα για επικοινωνιακούς λόγους και πολιτικές σκοπιμότητες. Στο Ναυτικό Νοσοκομείο, στο 251, στο 401 και στο ΝΙΜΤΣ γιατί δεν διακομίστηκε κανείς εγκαυματίας, αν και ήταν πιο κοντά στη φωτιά από τον Ευαγγελισμό και διακομίστηκαν όλα τα περιστατικά στον Ευαγγελισμό και το Σισμανόγλειο όπου έγινε χαμός;» διερωτάται η Ομοσπονδία.

Όπως σημειώνει, «οι τραυματίες και εγκαυματίες που διακομίστηκαν στο Σισμανόγλειο μας κατήγγειλαν ότι έμειναν επί ώρες στη θάλασσα και τα πρώτα σκάφη του στρατού και του λιμενικού τούς πλησίασαν έξι ώρες μετά. Μάλιστα μετά τα ιδιωτικά. Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι ο κ. Καμμένος δεν φρόντισε τα σκάφη του στρατού και του Λιμενικού να συνοδεύονται από ένα στρατιωτικό γιατρό για να κάνει τη διαλογή των πυρόπληκτων που επιβαίνουν στα σκάφη. Να προηγούνται οι βαρύτερα τραυματίες. Τα σκάφη στάθηκαν 10 μέτρα μέσα στο νερό της θάλασσας στις παραλίες Μάτι και Κόκκινου Λιμανιού. Όποιος πυρόπληκτος ήταν πιο γρήγορος και πιο δυνατός, έφθανε πρώτος και επιβιβαζόταν στα σκάφη προς το λιμάνι της Ραφήνας. Επικράτησε πανικός. Πού ήταν ο συντονισμός, οι στρατιωτικοί γιατροί; Η φρεγάτα -λένε οι πυρόπληκτοι- έφθασε 4 η ώρα το πρωί, όταν όλα είχαν τελειώσει» υποστηρίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΔΗΝ.

naftemporiki.gr

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

Δερβένι: Δυο τροχαία πριν από λίγο λόγω ολισθηρότητας

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 08:38

Περιοδεία Αλ. Τσίπρα στη δυτική Μακεδονία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 08:17

Βροχερός o καιρός σήμερα Τετάρτη

ΕΛΛΑΔΑ
Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 07:16

Β.Κικίλιας: Καμία αύξηση τιμής φαρμάκου το 2020

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 18:18

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined