Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2018 10:54

Διαβούλευση για το παγκάρι των κοιμητηρίων

Η διαχείριση των εσόδων των ναών των κοιμητηρίων θα

αποτελέσει θέμα συζήτησης των δήμων με την Εκκλησία εν μέσω της προεκλογικής περιόδου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, τον προσεχή Μάιο. Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η καταγραφή της εκκλησιαστικής περιουσίας, για την οποία δίνει ιδιαίτερη σημασία η Εκκλησία. Εως τώρα έχουν συμμετάσχει 21 μητροπόλεις.

Ειδικότερα, χθες κατά τη συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Πολιτείας - Εκκλησίας, στην οποία μετείχε και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης, αποφασίστηκε να υπάρξουν διαβουλεύσεις με τους δήμους για την επίλυση του ζητήματος, ποιος θα διαχειρίζεται τα έσοδα από τους ναούς των κοιμητηρίων. Τώρα, το καθεστώς διαφοροποιείται με βάση τον πληθυσμό κάθε πόλης.

Στη συνάντηση ετέθη επίσης το ζήτημα της καταγραφής της εκκλησιαστικής περιουσίας, η οποία γίνεται σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών. Για το θέμα, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ανέφερε πως υπήρξε αναλυτική ενημέρωση ως προς την πρόοδο των εργασιών της καταγραφής της περιουσίας όχι μόνο της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και της Κρήτης. Η καταγραφή έχει προχωρήσει σε 21 μητροπόλεις και τον προσεχή Μάρτιο αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα. Βέβαια, παρατηρείται καθυστέρηση διότι το σχετικό πρόγραμμα έχει ξεκινήσει εδώ και ένα έτος.

Τέλος, σε διαβούλευση θα τεθούν τον Σεπτέμβριο οι αλλαγές στην εκκλησιαστική εκπαίδευση. Στη συνάντηση μετείχε και η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη.

kathimerini.gr

FocusFM 103.6 Live

Ροη ειδησεων

"Μετά τη Θήβα" στο Θέατρο Αθήναιον

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019 14:35

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined