Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018 22:13

"Πυρά" της Ένωση Δικαστικών Λειτουργών Ε.Σ. κατά δημοσιευμάτων

Για προσπάθεια διεμβολισμού και ακύρωσης της δικαστικής κρίσης του συμβουλίου, κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου (Ε.Σ.).

Aφορμή στάθηκαν δημοσιεύματα που αναφέρουν αδιαφανείς, παράνομες και αναξιοκρατικές κρίσεις, προκειμένου να επιλεγούν σε θέσεις προϊσταμένων Τμημάτων φίλοι και συγγενείς της προέδρου καθώς και πρώην υπουργών και βουλευτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα «βρίθουν ανακριβιών, είναι αόριστα και συκοφαντικά, προσβάλλουν δε βάναυσα την τιμή και υπόληψη της προέδρου και των λοιπών μελών του συμβουλίου».


Επιπλέον, τονίζεται πως:

«Γίνεται προσπάθεια διεμβολισμού και ακύρωσης στην πράξη της δικαστικής κρίσης του συμβουλίου προτρέποντας έμμεσα κατά τρόπο πρωτόγνωρο και θεσμικά ανεπίτρεπτο τον Υπουργό Δικαιοσύνης αφενός να επηρεάσει τη λειτουργία της δικαιοσύνης αφετέρου να παρανομήσει μη εκδίδοντας τις σχετικές πράξεις τοποθέτησης των επιλεγέντων σε θέσεις Τμηματαρχών.

Πριν από την δημοσίευση και ανάρτηση των συγκεκριμένων καθόλα ψευδών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων, επιβαλλόταν, σύμφωνα με τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, η στοιχειώδης επαλήθευση της αλήθειας των αναγραφομένων σε αυτά γεγονότων καθώς και της αξιοπιστίας των πηγών πληροφόρησης του συντάκτη τους.

Η δημοσιοποίηση τέτοιων ανυπόστατων και συκοφαντικών δημοσιευμάτων, κλονίζουν αδικαιολόγητα την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς υπονομεύουν το δικαίωμά τους για έγκυρη και αξιόπιστη πληροφόρηση και καθιστούν εν γένει τα ΜΜΕ οχήματα εξυπηρέτησης ιδιοτελών σκοπών».

Πηγή: naftemporiki.gr

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Κυριάκος Μπογιατζής
Ραδ. παραγωγός: Κυριάκος Μπογιατζής
Πρόγραμμα: Μουσική Εκπομπή
Ώρες: 18:00 - 21:00

Ροη ειδησεων

Χωρίς νερό περιοχή της Θεσσαλονίκης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 15:41

«Ασημένια» στην Ευρώπη η Αννα Κορακάκη

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 14:39

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined