Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018 21:16

Αστυνομικός μεταξύ όσων εμπλέκονται στην επίθεση στον Μπουτάρη

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για την πλήρη ταυτοποίηση και
των υπολοίπων οι οποίοι εμπλέκονται στην επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, το περασμένο Σάββατο, στον Λευκό Πύργο, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν προχωρήσει, έχουν ταυτοποιηθεί άλλα τουλάχιστον τρία άτομα, μεταξύ των οποίων είναι και ένας αστυνομικός.
Και οι τρεις, ηλικίας 43, 57 και 44 ετών ο αστυνομικός, κατηγορούνται κατά περίπτωση για τα αδικήματα της εξύβρισης και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τα βίντεο τα οποία εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι ο αστυνομικός δεν έχει άμεση συμμετοχή στην επίθεση κατά του δημάρχου, ωστόσο, εμφανίζεται να είναι στην ομάδα εκείνων οι οποίοι δίνουν το έναυσμα για την επίθεση στον κ. Μπουτάρη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για το στοιχείο αυτό καθώς και για την εν γένει πορεία των ερευνών η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση έχει ενημερώσει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
Η ΕΛ.ΑΣ. προσπαθεί τώρα να δέσει τα στοιχεία της δικογραφίας γι’ αυτά τα επιπλέον τρία με τέσσερα άτομα ώστε στη συνέχεια να την αποστείλει στον αρμόδιο εισαγγελέα.
Οι αστυνομικοί με πολιτικά
Σύμφωνα με αστυνομική πηγή η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης εξετάζει επίσης τη στάση την οποία τήρησαν οι περίπου πέντε αστυνομικοί με πολιτικά οι οποίοι ήταν στο σημείο της επίθεσης. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εξ αυτών, μόνον ένας προσέτρεξε σε βοήθεια προς τον δήμαρχο και συγκεκριμένα, προσπάθησε να απωθήσει τους επιτιθέμενους την ώρα που ο κ. Μπουτάρης είχε πέσει στο έδαφος. Οι υπόλοιποι τέσσερις φαίνεται να παραμένουν αδρανείς και απλώς να παρατηρούν τα γεγονότα, χωρίς να κάνουν το παραμικρό για να παρεμποδίσουν όσους επιτέθηκαν στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με απόλυτη έγκυρη πληροφορία της Voria.gr, στις εκδηλώσεις του Σαββάτου στον Λευκό Πύργο ήταν και ο βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος, ο οποίος ωστόσο ήταν σε απόσταση από το περιστατικό και δεν φαίνεται να έχει, τουλάχιστον εμφανή, ανάμειξη στα γεγονότα.
Υπενθυμίζεται ότι έως τώρα έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως πέντε άτομα. Τα τρία καταδικάστηκαν χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε ποινές 14 έως 21 μηνών, ο τέταρτος, ο 17χρονος ανήλικος παραπέμφθηκε να δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων στις 4 Οκτωβρίου και ο πέμπτος, ένας 41χρονος, κάτοικος Κορδελιού ο οποίος προπηλάκισε τον κ. Μπουτάρη έχοντας στην αγκαλιά το παιδί του, αναζητείται.
Πηγή: www.voria.gr

FocusFM 103.6 Live

Ζωντανα τωρα

Κυριάκος Μπογιατζής
Ραδ. παραγωγός: Κυριάκος Μπογιατζής
Πρόγραμμα: Μουσική Εκπομπή
Ώρες: 18:00 - 21:00

Ροη ειδησεων

Χωρίς νερό περιοχή της Θεσσαλονίκης

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 15:41

«Ασημένια» στην Ευρώπη η Αννα Κορακάκη

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2019 14:39

Επικοινωνια

ΑΡ.Γ.Ε.ΜΗ. 128207206000

Τηλ. & FAX. 2310 500536

Τηλ. Δημοσ. Τμήματος: 2310500675

Εκπομπές: 2310 500 676, 500677

email: info@focusfm.gr

Δημοσιογράφοι: News@focusfm.gr

Τεχνικό τμήμα: Production@focusfm.gr

Τοποθεσια

O FOCUS FM ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ

undefined